A második babák valóban gyorsabban születnek meg?
Az első nekem 9 óra alatt született meg onnan számítva, hogy fájásokra ébredtem - magzatvíz nem folyt el, klinikán repesztették a burkolt, holott már 4 ujjnyira voltam tágulva.
A kérdés azért érdekes, mert első babával tudom, bevett dolog, de oxit kaptam, ami számomra trauma volt, brutál mensi görcsök helyett csillaglátós meghalok érzés, nem tágultam tovább, viszont repedtem szanaszét gátmetszés ellenére... Mindez arra fogva, hogy gyengék a fájások, pedig csak a szülésznő volt nyűgös, 2 órával a műszakja lejárata után, nem akart átadni.. Ha lehet, most nem dekkolnék ott annyit, kínlódni otthon is pazarul megy, sőt, jobban, csak a finisre esnék be. Fejvégű, egészséges baba, ha baj van, már szültem, ha valami nem stimm, nyilván azonnal mentő... Tudom nem látok bele magamba, de az első rossz tapasztalt komolyan megviselt, szerintetek második babával mikor érdemes nekiindulni?
Gondoltam csináltam már, tudni fogom, de hohó... Az más volt. Mi a jel, fájás gyakoriság, vagy bármi, amikor már bizti érdemes? Nyilván az sem jó, ha úgy esik be az ember, hogy már csusszan is belőle a gyerek, lepény helyzete, köldökzsinór helyzete, fekvés, szívhang, akármi, jó, ha legalább valami rálátásuk van nekik is, a kapkodás sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!