A második babák valóban gyorsabban születnek meg?
Az első nekem 9 óra alatt született meg onnan számítva, hogy fájásokra ébredtem - magzatvíz nem folyt el, klinikán repesztették a burkolt, holott már 4 ujjnyira voltam tágulva.
A kérdés azért érdekes, mert első babával tudom, bevett dolog, de oxit kaptam, ami számomra trauma volt, brutál mensi görcsök helyett csillaglátós meghalok érzés, nem tágultam tovább, viszont repedtem szanaszét gátmetszés ellenére... Mindez arra fogva, hogy gyengék a fájások, pedig csak a szülésznő volt nyűgös, 2 órával a műszakja lejárata után, nem akart átadni.. Ha lehet, most nem dekkolnék ott annyit, kínlódni otthon is pazarul megy, sőt, jobban, csak a finisre esnék be. Fejvégű, egészséges baba, ha baj van, már szültem, ha valami nem stimm, nyilván azonnal mentő... Tudom nem látok bele magamba, de az első rossz tapasztalt komolyan megviselt, szerintetek második babával mikor érdemes nekiindulni?
Gondoltam csináltam már, tudni fogom, de hohó... Az más volt. Mi a jel, fájás gyakoriság, vagy bármi, amikor már bizti érdemes? Nyilván az sem jó, ha úgy esik be az ember, hogy már csusszan is belőle a gyerek, lepény helyzete, köldökzsinór helyzete, fekvés, szívhang, akármi, jó, ha legalább valami rálátásuk van nekik is, a kapkodás sem jó.
Azonos idö volt.
De egy ismerősöm az elsőt 8 a másodikat 30 óra után tathatta a kezében.
1. baba 23 óra sürg. császár
2. baba 32 óra vbac
3. baba 8 óra 2vbac
4. baba 16 óra 3vbac
Szia! Egyáltalán nem törvényszerű az oxitocin, én nem is kaptam, és kifejezetten kérni fogom hogy most se kapjak, ettől függetlenül egy csomó dolog van amit máshogy fogok most, amit konkrétan meg szeretnék beszélni az új orvosommal (pl h ne nyomja kitolásnál a hasam, illetve szerintem kézzel tagitva is voltam persze ez vak utólag tudatosult... stb)
Délben kezdődtek a fájások fél 6kor született a kisfiam. Tehát nem rohamos szülés, de első babához képest gyors.
Most 22 hetes kismama vagyok.
Elmondom.... Azért repedtél szanaszét, mert oxitocinnal gyorsitva lett a szülésed. Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele hogy mit szeretnél.
Én el fogom mondani pl h szeretnék minden beavatkozástol mentes szülést, ha megoldhato még branüt sem kérek, hogy a testem diktálja az iramot, és ne akkor nyomjak amikor azt mondják most nyomnom kell pedig még baromira nem érzem h nyomnom kellene... Nekem a mehszajamat a hüvelyemet es a gátat is kellett varrni, gondolom emiatt...
Minden jót
Tudom, hogy az oxitól repedtem, mert brutál fájásokat csinált, viszont nem tágított tovább... S még akkor ők ajvékoltak, hogy ne nyomjak, kösz.. Ha tudtam volna is nem nyomni, ami 2x azért sikerült, a sima izom attól összehúzódik, csak rekesz- és hasizommal nem segítek rá... Talán nem a saját fáradságát kellett volna nézni, hanem a babát (meg egy kicsit azért engem is!!!). Azért, mert 2 óra alatt 4 ujjnyira tágultam, és úgy mentem be, semmi sem garantálta, hogy szintén
ennyi idő alatt meg is lesz... Nem is lett. Át kellett volna adnia, eléggé kivolt már a visongó szomszédtól is idegileg... Ha meg vállalta, rám kellett volna bízni kérek-e oxit, mert a babám közepes fájások mellett még bőven jól elvolt, csak én keltem volna fel pár percre, amit megígértek, de nem hagytak, pedig igazából addig is attól tágultam gyorsan, a sétától, miután befektettek a szülő szobán (jó, hogy oda nem kötöttek, minden vackot rám aggattak...) onnantól egy mm-t sem
...
Amúgy pedig az idén elköltöztünk (falura), autónk nincs, kb. 20 perc mire kiér egy mentő, ha nem a legközelebbibe visz, amit kétlek, hanem a megyeszékhelyre hajlandó, ahol laktam, s ahová bejárok, kb. fél óra. Szóval mostmár végképp semmi elképzelésem nincs mikor "induljak" majd neki... 😅 Legutóbb egy sarokra jártam orvoshoz, először oda mentem, mert 2 hetem elvileg hátra volt, onnan meg szép kényelmesen bevillamosoztam a klinikára, semmi betegszállító, vagy taxi, még hamar is értem be így, igaz mindenkire úgy néztem közben, hogy ha hangosan vesz levegőt, vagy bámulni mer, itt vér fog folyni, de csak a fájásoknak volt betudható, mindenki ép bőrrel megúszta 😂😂 Most viszont ha épp akkor megy is, 1 óra a busz út (mindenhol megáll), ami szétráz és tuti rosszul leszek, 15 a villamos, szóval sétával és várakozási időkkel akár még két óra is eltelhet az indulástól, amíg odaérek, s akkor még nem is látott az orvos vagy nővér.
Ha tudná az ember, hogy kb. 6-8 órája van, beleférhet,ha nincs gond. De mi van, ha 4 alatt kicsusszan? Igaz anyám is hosszabban vajúdott öcsémmel, de csak mert az öcsém baromi nagy baba volt, 5 kiló, vákum lett a vége, mert már nem császározhatták, a szülőcsatornáig elküzdötte magát... A fiam sem kicsi, bár fura, hogy meg sem tippelték még a súlyát, igaz, egyébként tök felesleges, mert az öcsémet is 4-nek becsülték, és másoknál is hallottam nagy eltéréseket, vagy különböző méréseket. Bár szerintem, főleg, ha az apjára hasonlít, de érzem is, ő inkább csupa kéz és láb, inkább hosszú, és folyton mindene van mindenhol 😄 Az apja is azért lett császáros, mert a kis kezét az arcához, fejéhez dugta (persze az utolsó pillanatban) és el ne törjön.
Na tessék, most teljesen tanácstalan vagyok!
Nálam így volt igen.
1 baba szülőszobára 2ujjnyi méhszájjal mentünk- 4óra alatt lett meg.
2. baba szülőszobára fájás nélkül érkeztem, csak a derekam akart leszakadni. Szülőszobán burkot repesztettek 40 perc múlva kinn volt. (a derékfájós fájások voltak a fájások)
3 baba megbeszélt időpontra mentünk - fájás nélkül még, burokrepesztéssel indították a szülést. Összesen 2órát töltöttem a szülőszobán és megvolt a pici.
Gyengébben indult, de a vége jobban fájt! Összességében 2 órával volt rövidebb csak, de ugye az eleje (legalább 4 óra a 7, 5ből) fél óránként volt csupán pár másodperces valami. Kisakkoztam végül. De nagyon. Tolásra estem be mentővel. Megvizsgáltak, s végre nyomhattam - fél óra volt az út, ezt csak az érthető, aki már a kiérkezéskor visszatartotta... Hát majdnem-majdnem elszámítottam magam, de így lett pont tökéletes!
Komplikáció nem volt. A zsinór borzasztó hosszú volt, s az sem volt rácsavarodva sehol sem, pedig ő aztán korábban forgott mindenfele, s most is végig fickándozta ezt a murit, míg én kínlódtam 😂😂😂 Hát nyilván össze volt nyomva és arról feszegetett amerről tudott, míg nem maradt más út... De amúgy idekinn lusti és cuki 😃😃😍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!