Részletekben távozik a nyákdugó? Vagy lehet ez valami más?
38 hetes vagyok, már aktuális lenne, ha kibújna a babánk, mert két héttel mindig idősebbnek mutatták a vizsgálatok.
Jó egy hete kijött belőlem valami érdekes dolog, korábban ilyet sohasem láttam. Mintha fehér zselatin lett volna (elnézést a hasonlatért), kb körömnagyságú dolog volt, de biztosan nem folyás, mert attól sokkal masszívabb volt az állaga. A szülésznő szerint ez már lehetett a nyákdugó egy darabja, mert elkezdett nyílni a méhszáj. Három napja elég erős jóslóim voltak és ismét távozott egy hasonló zselé szerű dolog, majd tegnap este egy nagyobb séta után ismét jött egy darab, ez nagyobb volt, mint az előző kettő. Még mindig fehér, nem véres. Létezik, hogy ez mind a nyákdugó legyen és ahogy tágulok, úgy távozik részletekben? Mekkora mennyiségű a nyákdugó összesen?
Egyébként a pocakom már teljesen leszállt, a medencémben és a combtövemben pár napja izomlázszerű tompa fájdalom van, esténként pedig hirtelen szúró fájdalmakat érzek a hüvelyemben és a húgycsövemnél. Ez jelentheti azt, hogy a baba már teljesen beilleszkedett és az ő mozgásai okozzák ezeket?
Köszönöm a válaszokat.
Nem hiszem, hogy hüvelyváladék lenne, mert egyébként egy-két hete olyan száraz vagyok, mint még soha, terhesség alatt végig intenzívebb volt a folyásom, most viszont szinte semmi sincs.
Egyébként én is úgy tudtam, hogy mindenképpen véresnek, barnának kell lennie, de az első zselé szerű dolog távozása után a szülésznő azt mondta, hogy lehet fehér, vagy színtelen is, amennyiben csak a külső és a középső méhszáj nyílik még, mert a nyákdugó véres, színes része a belső méhszájnál van. Hétvégén nem szerettem volna zaklatni őt emiatt, most nem akarok ismét kérdezősködni.
Komolyan mondom, hogy már kezdek beleőrülni abba, hogy állandóan a testemet lesem, hogy történik-e valami. Tudom, ettől nem fogok hamarabb szülni, de már másra sem tudok gondolni, csak a szülés lehetőségére...
Szia!
Nekem is /végre/ tegnap ment el a nyákdugó, először nagyobb mennyiségű nyúlós, zselészerű színtelen anyag jött, amit alig vettem észre, mert a wc papíron volt nem a bugyimon. /bocs a részletekért..../
Ezután jött a sűrű zselé-szerű barnás anyag.
Előtte nagyon sokat mentem, takarítottam, és majd leszakadt a derekam. Jól fel is vizesedtem, fájásaim voltak. Azt hittem, szülünk végre, de mára semmi....:-S
38+6 kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!