A vajudáskor, szülés beinduláskor a tágulás miért nem jött lére, vagy miért jnn nehezen létre?
Figyelt kérdés
2019. aug. 20. 11:45
1/9 anonim válasza:
En pont igy voltam, fajasgyengeseget mondtak, pedig annyira fajt, h hanytam is a gorcsoktol.
Sokat olvastam utana, elvileg van benne igazsag; nem tudtam ellazulni es megelni a fajasokat, iranyitani akartam oket, kozben folyamat zavartak az orvosok, vagy valaki, nem volt nyugodt legkor korulottem...
Elvileg nalam ezert huzodhatott el a szules es orakig nem is tagultam, oxi kellet es epidural, szerencsere sikerult megszulnim termeszetes uton.
2/9 anonim válasza:
A test tudattalanul is vissza próbálja tartani, ha az anya úgy érzi nincs biztonságban. Szerinted mennyire zavartalan a vajúdás egy kórházban? Semennyire.
3/9 anonim válasza:
Haaaat azért ez nem csak ezen múlik. Én 5x szültem már, minden simán ment, mégsem mondhatom, hogy olyan laza lettem volna és hogy vegig biztonságot éreztem volna...
4/9 anonim válasza:
Az volt a kérdés, hogy miért nem jött létre. Az, hogy neked 5x sikerült, remek, szuper! Nekem 2x nem, mert ahogy közeledtünk a kórházhoz, vagy csak megláttam egy orvost vagy vizsgálót, leállt az egész folyamat.
5/9 anonim válasza:
Akkor olvasd már tobább azt a kérdést légyszíves! Köszi!
7/9 anonim válasza:
Ez egy jo kerdes, csak azert irok, hogy kovetni tudjam
Nalam nem ereszkedett le a baba a szulocsatornaba a 42. heten sem, ezert nem indult a szules. Inditani probaltak oxival, olyan fajasok jottek ram, hogy azt hittem besz.rok, megse tagultam. Csaszar lett vegul.
8/9 anonim válasza:
Szerintem nincs ebben semmi lelki hókuszpókusz. Háborús övezetben, menekülttáborokban is születnek babák. Sőt, a haláltáborokban is születtek babák. Pedig ott aztán lehetett tudni, hogy azonnal ki fogják végezni az újszülöttet, mégis megszülettek. A szülés annyira erőteljes folyamat, hogy holmi mamiparák nem állítják meg. ;) ha mégis elakad, az attól van, mert a baba nem jó helyen fekszik, nem ékelődik be a szülőcsatornába. És így az újra és újra összepréselődő méh rossz irányba nyomja a babát. A baba nem halad a méhszáj felé, így nem is tágítja azt. Vagy szimplán rá van tekeredve a köldökzsinór, és azért nem tud lefelé ereszkedni a baba. Ilyenkor az anya nyilván érzi, hogy valami nem oké. Nem tudja megfogalmazni, mi a baj, de azt érzi, hogy nem jó irányba halad a folyamat. Ha a körülötte lévők sem tudnak rajta segíteni, akkor kialakul a "nem vagyok biztonságban" érzés.
9/9 anonim válasza:
Én elsimult, szűk 2 ujjnyi méhszájjal, elfolyt vízzel mentem szülni. Órák alatt szinte alig haladt a tágulás, magasan volt még a babám, nem jött lejjebb a buksija, így nem tágultam rendesen. Fájásaim összevissza voltak, és rövidek. Kaptam oxit, folyamatosan emelgették az adagot. Kb a kitolás előtt 1 órával kezdtem érezni, hogy na most jön a székelési inger, azaz akkor moccant lejjebb a buksija. Onnantól felgyorsult minden, és 1 órán belül megvolt a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!