Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet tenni hogy császárme...

Mit lehet tenni hogy császármetszés után gyorsabban beinduljon a tej termelődés?

Figyelt kérdés
Első gyerekemnél csak a 3-ik napon jött meg rendesen, és addig annyi tápszert kapott a kórházban, hogy nagyon sokat kellett kínlódnunk a szoptatással. Ezt szeretném valahogy megelőzni most.
2019. júl. 21. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen normális, sőt viszonylag gyors, ha a 3. napon beindult, sokaknak csak a 4-5. napon lesz teje hüvelyi szülés után is. (Nekem így volt mindkétszer császár után 4. ill. 3. napon, de nem kellett pótlás.) Addig is van valamennyi előtej, amit te nem látsz.

Egyébként meg folyton cicire kell rakni, az első hetekben a babák úgyis "intravénásan" is anyatejet kérnének, szóval olyan sokszor és addig, amíg kéri, hagyd rajta. Ez akár másfél-kétóránként egy óra is lehet. Később (pár hét vagy hónap múlva) beáll magától egy napirend, nem trenírozni kell a babát, hanem alkalmazkodni hozzá. Ne adj neki cumit, ha muszáj pótolni, először meg lehet próbálkozni pár korty sima vízzel (kispohárból vagy kiskanállal), ha a doki szerint esik a súlya, sárga, stb. akkor kapjon pótlást, de lehetőleg akkor sem cumisüvegből és mindig csak hosszú cicin cumiztatás után.

Másodszorra általában könnyebben megy - persze babától függ (lehet épp a második aluszékonyabb vagy lenőtt nyelvű... stb.), de te legalább már tudod, hogyan működsz.

2019. júl. 21. 15:45
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Pedig a harmadik napon teljesen jó, addig meg elég az elôtej. Nekem is mindkettôvel így volt, de abban a kórházban, ahol születtek szerencsére nem tömik ôket tápszerrel (48óra után adnak). Gyakran mellre kell tenni, hogy beinduljon a tej, utána is igény szerint szoptatni. Addig meg elegendô nekik a tartalék, amit magukkal hoznak, majd a kolosztrum, a cseresznye méretû gyomruk hamar eltelîtôdik azzal.
2019. júl. 21. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne adass neki tápszert, helyette lógjon cicin minél többet, úgy előbb belövell. Az előtejet lehet, hogy nem látod, de attól még van. Én így csináltam, ráadásul kis súlyú babákkal, elsőre a 3., másodjára a 2. napon lövellt be a tej császár után.
2019. júl. 21. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Elsővel nekem is csaszar utáni harmadik nap lett tej.

A második csaszar után amint fel tudtam ülni fejtem, naponta többször szaporito fejessel. Császár utáni másnap, már tudtam vinni tejet a fiuknak. Ok a picen voltak, így sajnos a folyamatos szoptatás nem volt opció. Viszont kez napos koruktól, csak az én tejem kaptak, amire nagyon büszke vagyok

2019. júl. 21. 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel sem lesz később tejed azért mert császárral szülsz. A méhlepény elválâsa indítja be a megfelelő hormonokat ami segíti a tejtermelést. A méhlepény császár esetén sem marad bent. Innentől pedig alkati, hogy mikor lesz tej.

Császár után 16 órával már volt előtejem. Két nappal később meg is indult rendesen.

2019. júl. 21. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze a császárhoz. Nekem mind a néggyel ömlött már aznap este.
2019. júl. 21. 17:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem a császár utáni második napon lövellt be a tej, addig volt kolosztrum. Két olyan anyukával voltam egy szobában, akik ugyan azon a napon szültek, mint én, csak ők spontán, mindkettőjüknek később indult be a teje.
2019. júl. 22. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!