Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi az oka a hosszú ideig...

Mi az oka a hosszú ideig (évekig) tartó szoptatásnak?

Figyelt kérdés
Nem veszekedős, másokat kiosztós válaszokra vagyok kívàncsi, csak érdekelne, hogy ez az anyáknak miért jó? Nem vagyok ellene csak nem értem, ha a gyerek már elmúlt 1-1,5 éves, akkor már minek? Most nem a WHO érvei érdekelnek hanem a saját tapasztalat, indok..
2019. júl. 10. 13:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%
Lányom 2,5 éves koráig szopizott, soha nem éreztem tehernek, este kérte csak, sehol nem vette ki, nem szolgálta ki magát,nem harapott, egyszerűen este alvásnál az összebújásnál kérte. Egyszer megfázott és nem bírt szopizni, így magától megoldódott a leszoktatása. A kicsi most 1,5 éves, szopizik még, nagyon jó evő, nem válogatós. Egyszerűen jó érzés a lelkünknek,nekem és neki is. Szeretek szoptatni, pedig a lányomnál iszonyatosan fájt kezdetben, sírtam minden mellretételnél, számoltam a heteket, meddig bírok így szoptatni, aztán minden megoldódott a fájdalom elmúlt, aztán meg így ráhúztunk, hogy 2,5 év lett belőle.
2019. júl. 10. 14:56
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

Én mostanában inkább azt veszem észre, arra néznek furán, aki "csak" kevesebb ideig szoptatott, mert úgy érezte, nem bírja tovább. Én 1 évig szoptattam, 7 hónapos koráig éjszaka is, nagyon kimerültem, vártam a végét. A Kisfiam is így gondolta, szépen elengedte, nem volt semmilyen leszoktatás. Viszont tény, hogy fellélegeztem. Ettől függetlenül nem szeretem kevésbé a Gyermekem, megtaláltuk a módját így is, hogy megnyugodjon az ölelésemben, simogatással, szeretgetéssel.

Nekünk így volt jó.

2019. júl. 10. 15:42
 13/17 anonim ***** válasza:
55%
Tudtommal kevesebb az eselye kesobb a szenvedelyfuggosegnek (pl. cigi, etel), ez egyebkent a sokaig engedett cumizasra is igaz. Amugy en 2 evesen szerettem volna elvalasztani, de csak a sok ejszakai ebredes miatt, vegul ki kellett venni a mandulajat, es azt mondtak, jobb lenne, ha azt meg megvarnank, igy majdnem 3 eves kora elott valasztottam csak el. Nekunk amugy rengeteget segitett sulygyarapodasban, megnyugvasban, tok nagy reszet fedezi a vitaminszuksegletnek is, elaltatasban, visszaaltatasban hatalmas segitseg volt. Amugy en a megerzeseimre hagyatkozom, es neha utananezek, hogy tutira nem hulyeseg-e. Szoval az indokom foleg ennyi, igy ereztem jonak. Szivesen szoptattam volna tovabb is, ha ejjel jol alszik, mert ugy tudom, pszichologiai szempontbol jobb, ha a gyerek erik meg az elvalasztodasra, mintha az anya kezdemenyezi, de en mar nem birtam, es amugy nem is voltam oda magaert a szoptatasert sosem.
2019. júl. 10. 16:39
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
3 eves kora elott valasztottam el, kozben tobb hasonlo koru gyerek meg boven cumizik. Az miert nem gaz?
2019. júl. 10. 16:43
 15/17 anonim ***** válasza:
95%
A szoptatos csoportokba iro hosszan szoptato anyak nagyobbik fele tobbet szenved vele, mint amennyire orul neki. Vannak, akik szeretik, de a legtobben dn ugy latom, a gyerekuk kedveert teszik meg, es mert hisznek a rovid- es hosszutavu pozitiv hatasukban. En is igy voltam vele.
2019. júl. 10. 16:58
 16/17 anonim ***** válasza:

Én közel másfél éves koráig szoptattam a kisfiam, én vetettem neki véget, mert nekem már sok volt, de ha még bírtam volna, hagytam volna még egy évig simán, mert igazából nem látom problémásnak a dolgot. De egyéves kora után már próbáltam úgy terelgetni, hogy csak alvás előtt, és éjjel kapjon cicit, ha kéri, nappal már eltereltem a figyelmét róla, és be is vált, az utolsó fél évben nem volt már az, hogy akármikor csak úgy megkapta. De mondom, én ezt azért csináltam, mert én ennyit bírtam, és nem azért, mert helyteleníteném a hosszabb szoptatást.

Egyébként szerettem szoptatni, néha még a mai napig eszembe jut (két éve nem szoptatok már), hogy milyen jó volt. Nagyon szerettem a bújást, valahogy ilyenkor azt éreztem, hogy arra a kis időre teljes a szinbiózis kettőnk között. Viszont mégis úgy éreztem, hogy abba kell hagynunk, mert már nagyon sok volt nekem, hogy minden éjjel csak én tudom visszaaltatni, ha felébred. Elaltatni amúgy tudta az apukája is, nem cicin aludt el, de ha éjjel ébredt, akkor csak a cici.

2019. júl. 11. 19:14
 17/17 Coffelia ***** válasza:
34%
Immunizál, és fantasztikusan jó biológiai nyugtató. Most, hogy 3 éves lett a fiam, alvás előtt cicizik már csak. Ez már nem a táplálásról szól, hanen az ásványi anyagokról és az én immunanyagaim átjuttatásáról. Ha például elkapok egy könnyebb vírust, ami ellen természetesen védekezik a szervezetem, az immunanyagok kiválasztódnak a tejemben, és a fiam megkapja őket, úgyhogy mire ő is elkaphatná, neki már nem kell minta nélkül megtermelnie őket.
2019. júl. 12. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!