Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet normálisan kimozdul...

Hogy lehet normálisan kimozdulni szoptatott 1 hónapos babával?

Figyelt kérdés

Igény szerint szopik, ez kb. kétóránkénti evést jelent. Ha jól alszik, akkor néha 3-4 órát is kibír, de napközben inkább kétóránként kér enni.

Sétálni lemegyünk néha, csak tologatom 15-20 percet és hazajövünk, de ezenkívül "normálisan" hogy lehet vele ügyet intézni, vásárolni, stb.? Nem mindenhol megoldott a szoptatás, nyilvánosan nem fogok, és nincs ugye türelemmel amíg nem kapja meg...

Persze bemenni egy kis boltba a környéken még be lehet vele, de néha hiányzik a férjemmel közös hétvégi nagybevásárlás a auchan/tesco hasonlókban, viszont babával ezt nem vállalnám be, amúgy is nyűgösködhet, de ha éhes akkor elég nehéz ott megoldani a dolgot...de vonatkozik ez egy nagyobb kiadósabb sétára is (jó, most hőségben nyilván nem mennék, de egyébként jól esne néha). Autóban már etettem eldugott helyen, az viszonylag kényelmes volt, de nem mindenhol megoldható.

Más hogy oldja ezt meg? Lefejt tejjel?

Vagy csak ilyenkor simán ki kell hagyni a hosszabb programokat, és otthonülősebbnek kell lenni?

Természetesen ezt is lehet, tudom, hogy a baba lemondásokkal jár, nem létszükséglet több órán keresztül kimenni lófrálni, de azért néha jól esne, ha mégis megoldható lenne valahogy az etetése bárhol, bármikor..

2019. júl. 3. 10:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Én kibírhatatlan meg egy hónapig... Utána mehettek. Én olyan helyekre mentem, ahol tudtam, hogy van lehetőségem mehetnénk a babát. Vagy baba profilom, ahol anyukák vannak, ott simán lehet szoptatni.

Egyébként kiragadnam azt, hogy kocsiban nem mindenhol megoldhato... Hát én örülnék, ha lenne kocsink... Ott helyben bármikor oda mehetek pelus ni, etetni.. Így marad a baba mama szoba, ahol van persze...

2019. júl. 3. 12:22
 12/19 A kérdező kommentje:

Amúgy 7 hetes, nem 4. Csak azért írtam az 1 hónapot, mert még nem 2 hónapos.

Jó, most ez a ne vigyem sehova... mikor hazahoztuk a kórházból nem vittem volna sehova, erre kb. a torkomnak ugrott a védőnő, az orvos és az anyám is, hogy azonnal húzzak kifelé vele sétálni 1 hetesen. Szörnyű volt kimozdulni, a babával is nehéz volt még (most sem könnyű), de kb. mindenki ütötte a fejem hogy menjek és vigyem nyugodtan mindenhova.... szóval most akkor ez hogy van?

Mert amúgy itthon tök szívesen ülnék vele, ki se mozdulnék, de muszáj állítólag, viszont őszintén szólva ezek a céltalanul a környéken keringő séták megőrjítenek..ezért gondoltam hogy jó lenne céllal menni valahova, vagy legalább valami érdekesebb helyre sétálni...Plusz a nagy melegben csak reggel tudunk sétálni, ez is korlátoz.

Amúgy a 6 hetes vizsgálatokon is voltunk, bár ott tudtam egy külön szobában szoptatni, mert ott dolgozom az intézményben.

A légkondiban/fagyasztókban igazatok van, abba nem gondoltam bele.

Amúgy párommal ketten neveljük a babát, más segítségem valóban nincs. A párom jár nagybevásárolni, és rendelni is tudunk, csak az én "ötletem" volt hogy jó lenne közösen, de értettem, nem megyünk. Viszont így kíváncsi lennék hogy akinek párja sincs az hogy oldja meg a "dolgait"... kétlem hogy kizárólag csak rendeléssel.

2019. júl. 3. 12:30
 13/19 A kérdező kommentje:

Ja, és köszönöm a tippet, akkor lehet hogy a kocsis megoldás jó lesz, ha letakarom az ablakot, csak ez nem jutott eszembe!

Egyszer már voltunk a római parton sétálni úgy, hogy előtte a kocsiban megetettem, kibírt másfél órát és még a hazautat is utána. Szóval az autóban szoptatás járható út lesz.

2019. júl. 3. 12:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Jaj, de nem az a lényeg, hogy sétálj, akár az udvarra is leviheted, árnyékban elvan, alszik most még elég sokat.

Nem muszáj céltalanul keringeni. Amúgy nem is kell mindenki tanácsát megfogadni.

A szabad levegőn nem annyira ,,veszélyes", mint egy zárt térben, ahol elég vszínű, hogy tömeg van, akikből nem tudhatod, hogy éppen ki lehet potenciális veszélyforrás (vírusok, bacik szempontjából) a babádnak. Illetve eleve ,,összefogdossa" az ember a bevásárlókocsit, vagy esetleg a babát teszed bele, ő is ugyanúgy megfogja, máris benyalhat valamit.

Nem azt mondom, h burok alatt tartsd, de az ilyen tömegfelvonulást kerülni kell még ilyen kicsivel.

2019. júl. 3. 13:07
 15/19 A kérdező kommentje:

Nincs udvar, panelban lakom, azért keringek...Nyilván üldögélhetnék a padon, de nekem az olyan idegen. (Amúgy hosszú ez az egész nyűglődésem, mindegy, nemrég költöztünk a környékre és utálom, képtelen vagyok feltalálni magam itt, ezért alig várom hogy messzebb mehessek.)

Értem amiket mondtok, tescoba nem viszem be.

2019. júl. 3. 14:48
 16/19 anonim ***** válasza:
Mehettek bárhová, ami nem zárt tér nyugodtan. Pl. erdőbe, vadasparkba, vagy csak sétálni reggel, vagy délután, amikor már nincs olyan meleg, de tényleg nem jó köpködő, gethes emberek közé vinni a kis zsenge babát. Jövő nyáron meg már mehettek pancsolni is, meg mindenfelé, tartson ez életben :)
2019. júl. 3. 15:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Tudom, miről beszélsz, kérdező.

Amikor az első babámat szültem, én is ,,új" voltam még a környéken, előtte pár hónappal költöztem ide (külföld), alig ismertem a férjemen kívül 1-2 embert, helyeket abszolút nem, programokról is sokszor lemaradtam, mert ha volt is vmi, ahova babával érdemes lett volna menni (nagyobb babával), nem tudtam, h hol hirdetik. :/ Bezárva éreztem magam.

Próbálj ismerkedni, esetleg kisbabás csoportokban barátokat szerezni, akikkel később majd össze lehet ereszteni a porontyokat, addig ki esetleg megisztok egy kávét vagy esetleg elmenni majd később játszóházba együtt, programokra, stb.

2019. júl. 3. 15:30
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát, én meg vittem 7 hetesen vásárolni mindkettőt. Egyik júliusi, másik januári, egyiknek se lett semmi baja. Kendőben voltak rajtam, senkinek esélye sem volt hozzájuk nyúlni. Szoptatás: autóban, mielőtt bemegyünk, azért egy kb másfél óra alatt bejárok egy Auchant. De pont az Auchanban van tök kulturált baba-mama szoba (legalábbis ott, ahova mi járunk), abban is szoptattam már meg. Végső esetben karikás kendőben totál észrevétlenül tudom szopiztatni, még megállni se kell miatta. Most már 6 hónapos a kisebbik, de még mindig így csináljuk, mert csak most kezd enni mást.

Amúgy igen, az elsővel én is feszültebb voltam még, hazafutkostam folyton, a másodikkal viszont tényleg az van, hogy kénytelen vagyok "nyilvánosan" (de természetesen diszkréten) megoldani, ha nem akarok folyton kicseszni a nagyobbal.

Megértelek egyébként, én is rühellek céltalanul andalogni a környéken, mindig is csak úgy tudtam menni sétálni a gyerekekkel, ha volt valami értelmes célunk, mint a bolt, posta stb. Az már nem zavar, ha lassan érünk oda, szüttyögünk, csak ne ténferengjünk cél nélkül.

2019. júl. 3. 17:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Hehe én is így voltam az első gyereknél, hogy én ugyan nem szoptatok utcán. A másodiknál már az sem érdekelne, ha látnák a mellem, de illendőségből mindig textilpelussal letakarva magam szoptatok. Ez nem értem miért olyan szörnyű másoknak, mert nem látszik semmi. A gondolat szörnyű, hogy mellből szopizik egy kisbaba? A lényeg, hogy nincs mit tenni, hisz van egy 3 évesem, segítségem és jogsim viszont nincs.
2019. júl. 3. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!