Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet normálisan kimozdul...

Hogy lehet normálisan kimozdulni szoptatott 1 hónapos babával?

Figyelt kérdés

Igény szerint szopik, ez kb. kétóránkénti evést jelent. Ha jól alszik, akkor néha 3-4 órát is kibír, de napközben inkább kétóránként kér enni.

Sétálni lemegyünk néha, csak tologatom 15-20 percet és hazajövünk, de ezenkívül "normálisan" hogy lehet vele ügyet intézni, vásárolni, stb.? Nem mindenhol megoldott a szoptatás, nyilvánosan nem fogok, és nincs ugye türelemmel amíg nem kapja meg...

Persze bemenni egy kis boltba a környéken még be lehet vele, de néha hiányzik a férjemmel közös hétvégi nagybevásárlás a auchan/tesco hasonlókban, viszont babával ezt nem vállalnám be, amúgy is nyűgösködhet, de ha éhes akkor elég nehéz ott megoldani a dolgot...de vonatkozik ez egy nagyobb kiadósabb sétára is (jó, most hőségben nyilván nem mennék, de egyébként jól esne néha). Autóban már etettem eldugott helyen, az viszonylag kényelmes volt, de nem mindenhol megoldható.

Más hogy oldja ezt meg? Lefejt tejjel?

Vagy csak ilyenkor simán ki kell hagyni a hosszabb programokat, és otthonülősebbnek kell lenni?

Természetesen ezt is lehet, tudom, hogy a baba lemondásokkal jár, nem létszükséglet több órán keresztül kimenni lófrálni, de azért néha jól esne, ha mégis megoldható lenne valahogy az etetése bárhol, bármikor..

2019. júl. 3. 10:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

Hat ha nem szoptatsz nyilvános helyen, akkor végig kell gondolni hol vannak szoptatos szobák, és nagyjából ahhoz igazítani a programot. Plázákban általában van.

Vagy ha esetleg belefér, hogy pl a szabadban szoptatni akkor olyan kirándulás amerre a madár se jár.

2019. júl. 3. 10:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen sűrűn szopik, akkor ez még felejtős. 6 hetes korig nem is nagyon szabad vinni tescoba, ilyen helyekre. Hiába fejed le, mert egyrészt nem állsz le etetni a tesco közepén,másrészt szépen be lehet így puszilni egy mellgyulladást is.

Pár hét és nagyobb lesz, a szopik között több idő lesz és akkor már egy 2 órás program belefér.

2019. júl. 3. 10:57
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Előre le kell fejni egy adag tejet, amit hűtőtáskában vihetsz magaddal, ezzel egy szoptatást ki tudsz váltani, a 2 óra kimozdulás így 4 -5 is lehet.
2019. júl. 3. 10:59
 4/19 anonim ***** válasza:
49%
Én ilyen pici babát még nem is vinnék emberek közé.
2019. júl. 3. 11:01
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapos volt a lányom mikor elmentünk bevásárolni az auchanba. Nagyon vagytam már rá, hogy ne csak a közeli kisboltba járjak két etetés között.

Mi úgy csináltuk, hogy etetés-büfiztetés után indultunk, az utat végigaludta (1 óra), érkezés után megszoptattam a kocsiban, olyan helyre parkoltunk + sötétített üveg, nem látnak be (de egy textilpelussal is letakarhatod), büfi után bevásároltunk, a boltban végig nézelődött, nem nyűgösködött. Mikor végeztünk újra megszoptattam, majd a haza utat ismét végigaludta.

Az auchanban amúgy van baba-mama szoba, ott tisztába tudtam rakni, de szoptatni nem akartam ott.

2019. júl. 3. 11:05
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Én nem szoktam problémázni a nyilvános helyen való szoptatással. Hordok magammal erre a célra egy kendőt, azzal letakarom, amit le kell és kész. Nyilván nem a tér közepére ülök ki és nem jelentem be hangosan, hogy hé emberek, nézzétek, szoptatni fogok, hanem leülök egy nyugisabb helyre, ahol kevesebben vannak. Születése óta így csináljuk, még sose volt ebből problémám.
2019. júl. 3. 11:06
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz nyilvános helyen szoptatni, akkor oldd meg az autóban egy parkolóban. Eltakarod magad, vagy az ablakra erősítesz egy-egy textilpelust/kendőt, és már be se látnak. Bevásárlóközpontokva még nem vinném, max letakarva. Nemcsak a betegségek miatt, hanem a légkondi miatt.
2019. júl. 3. 11:22
 8/19 anonim ***** válasza:
28%

Hová akarsz mászkálni 4 héttel a szülés után? Egyedül neveled a babát, és semmi segítséged nincsen?

A te szervezeted se a régi még, nem véletlenül 6 hét a szülési szabadság, ez a "gyermekágyi időszak". Nyilván nem kell folyamatosan feküdnöd, de kíméld magad, pihenj, amennit csak tudsz.

Ráadásul a kicsi nagyon védtelen még a fertőzésektől. Az sokat segít, hogy szoptatod, és így több kórokozó ellen is passzív védelmet kap, de pl. a szamárköhögés tudtommal nem tartozik ezek közé. A te oltásod már nem ad védelmet, és így a baba se kap tőled ellenanyagot. Viszont sajnos nem ritka dolog, hogy a tartósan köhögő felnőttek torkában ez a baktérium tanyázzon.

"...a pertussis (szamárköhögés) kórokozójára fogékony (azaz védtelen) emberek - iskoláskorúak és felnőttek egyaránt - élnek közöttünk; ők elkaphatják a betegséget és tovább is adhatják. Az anyától származó védelem bizonytalan, ezért az egészen fiatal oltatlan csecsemők is megbetegedhetnek. A légúti és az idegrendszeri szövődmények következtében közöttük fordul elő a legtöbb haláleset."

Házipatika.com

De ha túlélik, akkor is sokat szenvednek, a köhögési rohamok között oxigénhiányos állapot lp fel, ami károsíthatja a központi idegrendszert...

Ráadásul a cikk szerint az antibiotikumok a betegség lefolyását érdemben nem befolyásolják.

2019. júl. 3. 11:24
 9/19 anonim ***** válasza:
78%

Első gyerekkel még én is folyton hazarohangáltam és ezért kb. csak a ház körül keringtünk, a másodiknál már muszáj volt bevállalni a "nyilvános" szoptatást. Pl. játszótéren vagy parkban kendő alatt, sőt a padon háttal ülve biztos, hogy senkit nem fog érdekelni. Ha autóval mentek, abban is simán lehet, h cikinek tartod, egy kendőt/takarót/kardigánt/textilpelust rakhatsz az ablakra is és máris senki nem lát be. Illetve jó hely vészhelyzet esetén még a bevásárlóközpontokban az öltözőfülke. De egy barátnőm simán szoptatott hordozókendőben úgy, hogy mellettem sétált és észre sem vettem.

Ilyen kicsivel mondjuk én nem vágynék pont egy nagybevásárlásra :) inkább írjál apának egy listát vagy rendeljetek házhoz (az sokszor még olcsóbb is, mert nem vesz az ember felesleges dolgokat, hűtőben szállítják és benzint sem használsz, a neten meg nyugodtan megnézegetheted az akciókat meg összetevőket...).

2019. júl. 3. 11:27
 10/19 anonim ***** válasza:
59%
1 hónapos csöppséget tescoba?? Na neeee. Nekem 3 hónapos volt a babám, amikor bárányhimlős lett, elég durva volt és bevásárlóközpontban szedte össze. Megy a légkondi, a hűtőknél nagyon hideg van egy újszülöttnek, mindenki köhög, krákog, nagyon durván sok vírust, baktériumot össze tud szedni! Ha annyira szeretnél menni, akkor fejj le tejet, apuka megeteti, te pedig nyugiban tudsz vásárolni, mászkálni, az is jó megoldás. Elektromos mellszívóval hamar tudsz fejni és mindig jó, ha van tartalékban akár a fagyasztóban is. Én se szoptattam soha nyilvánosan, nekem is kellemetlen lett volna. De ha éhes a baba, akkor nincs mese, meg kell oldani. Nagyon sok helyen van már a mosdók mellett elkülönített pelenkázó, érdemes előtte körülnézni. De plázákba, bevásárlóközpontokba még ne vidd. Olyan pici és olyan érzékenyek még, most alakul ki az immunrendszere, nagyon védtelenek :(
2019. júl. 3. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!