Anyatejről hogyan álljunk át tápszerre? Fokozatosan, vagy mehet azonnal?
Pici még a babánk (6 hetes), Beba Pro HA tápszerünk van.
Tejem éppen lenne, de nagyon macera az egész már, sem a lányunknak sem jó, sem nekem. Ezért szeretnénk teljesen átállni a tápszerre, viszont nem tudom, hogy ami kis tejem még van, azzal mi legyen... Ha fejem, akkor több lesz, nem?
1. Válaszolo vagyok.
Figyelj én nem támadólag írtam. Pusztán jó szándékból. En az elsőt nem szoptattam, mert nem indult meg a tejem, a baba sirt, amint a bőröm a szájához ért. Hetekig próbálkotam, aztán elengedtem. Jobb volt nekem úgy, hogy nem szoptattam.
A második fiamnál már megprobáltam a kh-ba, de mar ott is potlás kellett a fiamnak, nagy baba volt, szo nelkül adtak. Itthon sem alltam le a szoptatassal, pedig olyan szívoereje volt.a kicsinem, hogy az eső par hétben fájt a mellem. Nem, nem azert mert ősanya vagyok, hanem mert influenzaszezon volt, mindenki náthás és megkapta az immunanyagokat, hogy ne kapja el. Nem ia kapta. Mikor ez lecsengett, lejjebb vettem a szoptatást, de őt éjjel soha nem szoptattam. Aztán inkabb fejtem és üvegből odaadtam, ami még volt. Mikor megjött, 3 hós voot. Mensi alatt még elfogadta a mellem, de utána nem. A tejemet még üvegből sem. Így még 2 hétig fejtem, lefagyasztottam. Aztán a fejést is abbahagytam, de nem bánom.
Nem vahyok ősanya, csupán kitűztem magamnak, higy 3 hos koráig fog kapni anyatejet és ez sikerült. A többi nem érdekelt.
Nem bantani akarlak, de a hozzászólasaidból süt az önzőség. Én, én, nekem, én... Egy részről igazad van, ne rendeljük alá magunkat a gyereknek, de te sehova nem rendeled magad és mindenki felett állsz.
A helyedben elmennék orvoshoz és feliratnám az elapasztó gyógyszer. Mondd el az erveidet biztos segít.
Persze, nem támadóan írtál, de már jött a szokásos szöveg, hogy a "a babának az anyatej a legjobb...". Igen, engem viszont tönkretesz a szoptatás, fájdalmaim vannak. Hogy lenne már olyan valami a "legjobb", amit az anyuka utál teljes szívéből?
Lehet önzőnek kikiáltani, pont nem érdekel. Az a cél, hogy az egész család boldog legyen, nem az, hogy a gyk szupermami közössége bólogasson nekem.
Azt nem tudni amúgy, hogy mért fáj? Az első pár (2-3) hét nekem is rossz volt, mert a legelején szerzett bimbóseb nem gyógyult (de hát sosem annyira, hogy sírjak), de azóta nem fáj.
Csak érdekel, mi lehet az oka.
Bár nekem úgy apadt el,de ahogy valaki írta,az átszoktatást lehet akár azonnal is kezdeni,ez babafüggő,hogy milyen hamar fogadja el,de a tejapasztást fokozatosan kell,még az elején nekem volt tejlázam,kb létezni nem tudtam,mindenem fájt,ilyen erős influenzához hasonló tüneteket produkáltam.
A többiekkel meg ne foglalkozz,most eljátszák itt a sértődöttet,hogy őket ugyan nem érdekli,hogy szoptatsz-e,de azért oldalakon keresztül itt ciripelnek,hogy mekkora darab sz@r vagy. Én szoptattam volna,amíg csak lehet,de ettől még nincs közöm mások gyerekéhez és javaslom a többieknek ugyanezt. Lehet itt hüppögni,de ha megfeszültök,se fogtok tudni beleszólni mások életébe,inkább mindenki a maga kölkével foglalkozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!