Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatejről hogyan álljunk át...

Anyatejről hogyan álljunk át tápszerre? Fokozatosan, vagy mehet azonnal?

Figyelt kérdés

Pici még a babánk (6 hetes), Beba Pro HA tápszerünk van.

Tejem éppen lenne, de nagyon macera az egész már, sem a lányunknak sem jó, sem nekem. Ezért szeretnénk teljesen átállni a tápszerre, viszont nem tudom, hogy ami kis tejem még van, azzal mi legyen... Ha fejem, akkor több lesz, nem?

2019. jún. 28. 19:20
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Kedves 62%-os! Igen, ÉN. Ugyanis azzal, hogy anya lettem, még nem szüntem meg létezni, mint önálló Nő, feleség. Van egy 3 éves lányunk is, tudom, miről szól a szülőség! De sosem értettem, mi a jó abban, ha teljesen feláldozzuk magunkat, lemondunk mindenről. Nyilván a gyerekek érdekeit nézzük először mindig, de a középutat választjuk, nem pedig alárendeljük magunkat folyamatosan a gyerekeknek, mert hát milyen szülő az, aki magára is mer gondolni. Tehát most:

A baba felnő tápszeren? Igen.

Anyuka tönkremegy a szoptatásban, gyűlöli az egészet? Igen.

Akkor nem fogjuk erőltetni itthon, hogy igenis szoptatni kell, mert csak úgy a jó.

2019. jún. 28. 20:32
 12/41 anonim ***** válasza:
19%

Kedves! Akkor ne szoptass....ennyi, most mit kell itt bizonygatni, feloldozast varsz????

Hidd el senkit nem erdekel, hogy szoptatsz vagy nem... itt csak jot akartunk, azzal, hogy szoptatasi tanacsadot ajnlottunk...

Igazi No lehetsz, es anya, ha hagyod, hogy egy egesznapos munka utan a ferjed keljen a gyerekhez ejjel!

Jelzem, nem vagyok Osanya, szivesen szoptattam, fajdalom, verzo mell nelkul...nem itelem el azt aki a tapszer mellett dont, csak ez a hisztizos korites bicska nyitogato....

2019. jún. 28. 20:42
 13/41 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem kellett volna beleállni a Kérdezőbe, és akkor nem lenne "hisztis".

Én adtam az általa megköszönt választ, én is szoptatok és pártolom is a szoptatást, de itt nem ez volt a kérdés.

2019. jún. 28. 20:46
 14/41 A kérdező kommentje:

Eleve nem az volt a kérdés, hogy hogyan szoptassak továbbra is.

Ahhoz pedig méginkább nincs közötök, hogy a férjemmel hogyan osztjuk fel itthon a teendőket. :) De kedves kis beszólás volt, nyilván fogalmad sincs róla, hogy én a két gyerek mellett dolgozom (nyilván nem 8-10 órákat, mint előttük), vagyis próbálnék, ha nem lennék ennyire kimerült. Persze, úgy könnyű ám szoptatni, meg mellen tartani a gyereket egész nap 2-3 éves koráig, ha amúgy anyukának más dolga sincsen, és a szoptatás sem jár fájdalommal.

És igen, a férjemnek szerencsére nem megterhelő a saját gyerekivel foglalkozni. Ketten vállaltuk őket, ő is látja rajtam, hogy kimerült vagyok, megviselt az első pár hét jobban, mint a nagylánynál. Ezért szeretne segíteni, ha éppen azzal, hogy bevállalja az esti fürdetést, etetést, és még azt a két darab éjszakait is, akkor azzal. Sajnálom, ha nálatok az a módi, hogy az anya dolga a gyerek és a háztartás, és aztán még örüljön is, ha a férj hajlandó rá vigyázni hétvégén egyben két óra hosszát.

2019. jún. 28. 20:50
 15/41 anonim ***** válasza:
89%
Mehet azonnal de a tejapasztás nem. Az csak fokozatosan mert tejlazad lesz.
2019. jún. 28. 20:56
 16/41 anonim ***** válasza:
86%

"Igazi No lehetsz, es anya, ha hagyod, hogy egy egesznapos munka utan a ferjed keljen a gyerekhez ejjel!"

Inkább ez a megjegyzés bicskanyitogató...

Biztosan vannak itt olyan anyák, akik szuper jól bírják az egész napos babázást, és boldogan kelnek fel éjszaka 4-5-ször. Ők nagyon szerencsések, de nem értem, hogy miért hiszik jobbnak magukat, mint azok, akik képesek eldönteni a párjukkal együtt, hogy nekik hogyan jobb, hogyan könnyebb. Nem vagyunk egyformák.

Tényleg azt hiszitek, hogy csak az lehet jó anyuka (vagy jó nő?!), aki az apukát elzárja a gyereknevelés nehézségeitől, és magát elhanyagolva szenved?

Kérdező, bátor dolog, hogy ezt fel merted vállalni. Nem egy ismerősöm van, aki hasonló problémákkal szenvedett, és nekik sem volt egyszerű belátni, hogy senkinek nem jó, ha az anyuka folyamatosan stresszes.

2019. jún. 28. 20:58
 17/41 A kérdező kommentje:

Nyilván a 62%-os válaszoló "tökéletes anyuka" lehet, hiszen ki is emelte, hogy ő mennyire nem ősanya, DE ... Közben ítélkezik, okoskodik úgy, hogy bármiféle részletet tudna. Ráadásul még be is szól. Nem értem, ha ennyire nyomorult az élete, hogy itt vezeti le a stresszt, miért gondolja többnek magát bárkinél?

Igazából azért döntöttem/döntöttünk így, mert belegondoltam, hogy az első gyerekünknél mennyire más volt minden. Ő tápszeres volt már a hazajövetel napján is, és sosem szenvedtünk ennyit. Nem sírtam, nem éreztem ezt a szörnyű, leírhatatlan érzést. Hogy gyomorideggel nyúlok a gyerekhez, már a szoptatás elején azt várom, mikor fejezi be, stb. A férjemnek, szüleimnek is rossz ezt látni, ők is azt mondják, hogy ennyit nem ér a szoptatás. A naggyal sem tudok ezért annyit foglalkozni, mint szeretnék. Neki is lett így egy folyton fáradt, feszült anyukája. Nem ezt érdemli ő sem.

Olvastam valahol, hogy addig ajánlott a szoptatás, amíg mindkét félnek jó. Nekem ez így nagyon nem oké, és a babánknak sem (szerintem). Azért meg nem fogom erőltetni, hogy a 3 éves státuszon is verjem magam arra, hogy "igen, még mindig szopizik". Vannak ennél nagyobb dolgok is az életben, akinek meg ez a világ közepe... Hát egészségére.

2019. jún. 28. 21:05
 18/41 anonim ***** válasza:
92%
Az én fiam cumizavaros lett (mindig pótolni kellett), de a végén már 1óra volt mire megetettem. Csak vergődött rajta. Semmi baja nem lett amikor csak tápszert kapott. Egy kicsit fejtem, amikor éreztem, hogy feszít a mellem. Gyorsan el is apadt nem volt gond sem a babámnál sem nálam. Ne érezd rosszul magad ez miatt :)
2019. jún. 28. 21:13
 19/41 anonim ***** válasza:
27%

Amúgy a kérdező sem védekezne ilyen vehemensen, ha nem tudná, hogy van igazság abban, amit mondanak az emberek.

Szoptatni nem könnyű, nekem is voltak hetek, amikor végigbőgtem a szoptatásokat. De szerintem te kicsit sokat vársz. Azt mondod, szenvedés hatkor kelni a babához? HATKOR? Ez most komoly?

A szülőség nem könnyű. Az előzőt hogy csináltad végig? És ez nem csak a szoptatásról szól, hanem az egészről.

2019. jún. 28. 21:19
 20/41 anonim ***** válasza:
72%

Jó, de a másik oldalra se kell átesni az ítélkezésben. Hogy az milyen hülye, aki 5x kel a gyerekhez és a férje milyen.

Nálunk én vagyok mindig a gyerekkel és én kelek mindig, éjjelente 4-5x és van hogy egy óra visszaaltatni, és örülök, ha egy héten egyszer 2 órát vigyáz rá az apja.

Mert nekünk meg olyan az életünk, hogy csak így tudjuk megoldani.

2019. jún. 28. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!