21 hónapos kislányomat fokozatosan, kíméletesen szeretném elválasztani. Ötlet, tapasztalat valakinek?
Első lépés, hogy Te teljesen biztos vagy abban, mit és miért szeretnél. Bizonytalanul el se kezd!
Én először a nappali, nem alváshoz köthető szopival kezdeném. A módszer kevésbé lényeges, mint a következetesség.
Én megpróbáltam teljes meggyőződés nélkül, úgx felejtős. :-)
1-es vagyok. Az éjszakát apára bíztam. Nem könnyű persze.
De a kezdést a nappalival javaslom. Ne legtöbbször tarts ki! ;-)
Eloszor is szuper, hogy ilyen regota szoptatod!
Biztos, hogy emiatt ebred, es nem pedig ez kell neki a visszaalvashoz? Mi lesz, ha elvalasztod, es tovabbra is ebred, csak innentol majd ringatni kell, mert mashogy nem alszik vissza? Csak azert kerdezem, mert ezzel erdemes szamolni. Ugy tunik, o meg nincs keszen az elvalasztasra (ami az embergyermeknel biologiai szemszogbol, ha hagyjak, hogy a maga utjan tortenjen, atlagosan 2,5-7 eves kor koze esik, nem veletlenul). En meg varnek egy kicsit, lehet, hogy par het, es magatol el fogja hagyni. Az alvas idegrendszeri eres eredmenye, es valamikor 2-3 eves kor korul normalizalodik altalaban magatol.
Köszi a választ! Biztos, igen, mert aludt már anyukámnál 3x is, mikor esküvőre mentünk, és ilyenkor nem ébred, csak max 1-2x, iszik pár kortyot, és fekszik is vissza. Nekem átlag 5-6x ébred, és kizárólag cicivel alszik vissza. Valamint ahogy felkel, rögtön mondja, hogy anya, cici. Úgyhogy elég egyértelmű :D
De nem is feltétlenül ez a lényeg, igazából én nagyon sokáig nem szeretnék szoptatni. Nem akarok senkit bántani, de nekem nem fér bele egy 3-4 éves gyerek szoptatása. Pártolom a hosszan szoptatást, de nálam van egy határ. Most én is kicsit azt látom, hogy ő talán még nincs kész erre, ezért is pihentetem a dolgot, de nálam a legvégső határ az óvoda, mire odáig eljutunk, már nem akarom, hogy szopizzon. De még jobb lenne, ha 2 éves kora után sikerülne abbahagyni.
Most jött el az a pont, hogy kezdünk olyan irányt venni, ami engem már zavar. Pl. máshol is mondogatja, hogy cici, is kotorászna a pólómban, ha hagynám. Szerencsére ez még ritka, de egyre sűrűbben fordul elő, ha fáradt vagy ilyesmi. Persze igyekszem megbeszélni vele, hogy ekkora gyereknek már csak otthon van cici, de nem mindig fogadja el. Vagy nem harap ugyan, de a fognyoma sokszor ott marad a mellemen ahogy szívja, és emiatt van, hogy kidörzsölődik, sebes a bimbóudvar, ami azért fájdalmas. És azt is észrevettem, hogy míg eddig teljesen jól megvolt nappal cici nélkül, max egyszer kérte, most nekiállt trükközni, hogy kapjon. Ha elesik, rögtön mondja, hogy cici, pedig semmi baja. Vagy megkér, hogy szívjam ki az orrát, mert a múltkor náthás volt, és orrszívás után kapott cicit... szóval szórakozik velem :D Ezek eddig nem voltak jellemzőek.
Csak azért írok, mert engem is érdekelnek a válaszok, megoldások.
Pontról pontra ez a helyzet nálunk, csak nwm kislány, hanem fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!