Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van lehetőségem saját felelősé...

Van lehetőségem saját felelőségre hazavinni és hazamenni nekem is?

Figyelt kérdés
4. napja leszünk kórházba sima szülés eredmények rendben. Csak nincs tejem azért nem engednek haza. Kislányom 4. napja nem evett semmit mivel max 2 korty vizet adnak neki. Már rossz nézni egész nap sír.2 óránként tegyem mellre mondják közben egész nap rajt van mert amúgy sír és sír. Fájnak a mellbimbóim kezdenek sebesek lenni ma már itt sirtam elöttük iszok egész nap mindent megteszek hogy legyen tejem de folyton csesztetnek csak
2019. jún. 24. 20:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
66%

Én pld Ausztria határához közeli kórházban szültem, Győrben bababarát és szoptatáspárti, de volt olyan csaj akinek egyáltalán nem termelődött semennyi teje, az az első naptól tápszerrel etette és senki sem nézet rá ferdén.Nekem másfél héttel később indult meg a tejem igazán az 5. napon engedtek haza mert császárral szültem a 3. naptól kapott a babám pótlást mert elvesztette a súlya 10%-át.

Te hol szültél?

2019. jún. 24. 21:33
 12/32 anonim ***** válasza:
87%
Lehetőséged biztos van rá, max elkezdenek magyarázni hogy a gyermek jóléti. Nekem sem indult meg a tejem. 1-másfél napot vártak (közbe persze próbálkoztunk hátha). Az elsőnél amikor üvöltött a kiscsaj még nem szóltam másodiknál már húztam a számat, a harmadiknál viszont már oda is szóltam hogy kéne annak a gyereknek valamit enni is. Végül 3300 született és 3320 hoztuk haza 4. napra. 😁 Ha meg nem adnak akkor mondjad hogy, akkor majd hozz be a párod (vagy valaki). Azt úgy se tilthatják meg.
2019. jún. 24. 22:00
 13/32 anonim ***** válasza:
75%
Nem azért jelentenek mert üres a melled hanem mert sajat felelősségre,az orvos javaslata ellenére hazamész. Csak szóltam hogy ne érjen váratlanul,attól még nem értek ezzel
2019. jún. 24. 22:05
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Nyíregyháza Jósa András kórház ugyanez, amit a kérdező leírt..
2019. jún. 24. 22:23
 15/32 anonim ***** válasza:
85%
Miert nem vitetsz be valakivel a korhazba tapszert, es adod oda neki? En szoptatasparti vagyok, de azert ez mar durva, amit veletek csinalnak.
2019. jún. 24. 22:41
 16/32 anonim ***** válasza:
82%
Ne saját felelősségre menj, hanem próbálj kompromisszumot kötni, javasold hogy írjanak fel tápszert. Még nem hallottam hogy ilyesmi miatt ne engedjenek el anyukát. Nekem is a kórházból hazafele úton indult meg a tejem. Nyilván annyira stresszelnek hogy ezért nincs még tejcsid. Minél előbb ki kéne onnan szakadnod. Keress fel laktációs tanácsadót.
2019. jún. 25. 00:50
 17/32 anonim ***** válasza:
81%

Hasonló élményem nekem is volt. Nekem már az elején megmondták, hogy addig nem engednek haza amíg el nem kezd hízni a baba. Mivel tejem még a 3. nap sem indult be, a kórház pedig szoptatásnáci volt, kérdés és engedélykérés nélkül adtam a gyermekemnek pótlást az utolsó napon, közvetlenül a mérés előtt, így hazajöttünk, itthon pedig lett bőven tejem. Igaz, én nem tápszert adtam, hanem cukros vizet, de már arra is csúnyán néztek volna, úgyhogy nem kötöttem az orrukra.

Szóval vagy hozd haza saját felelősségre (igen, megteheted), vagy titokban adj pótlást mérés előtt.

2019. jún. 25. 04:36
 18/32 anonim ***** válasza:
40%

És hogy viszed át a határon? Személyit azért kérnek.

Nálunk ilyen esetben anyukát engedik csak, gyereket bent tartják. Legalábbis ezzel fenyegettek, amikor én akartam eljönni.

Egyébként ha sebesedik a mellbimbód, rosszul kapja be. Hívj egy tanácsadót, ha még nem vették el a kedved teljesen a szoptatástól.

2019. jún. 25. 05:35
 19/32 anonim ***** válasza:
82%
Hú, az én gyerekem éhenhalt volna, ha ezt csinálják vele. Harmadik nap este adtak tápszert, mire a súlya többet esett, mint szabadott volna. Receptet nem kaptam, a haziorvos adott zokszó nélkül. Ha adfig nem engedtek volna ki, míg nincs elég tejem, 20 hetesen is benn üdülünk. Elmaradt a tejbelövellés, hiaba akartam belegebedni a szoptatásba. Most a 2. babát várom, alap, hogy tápszert viszek be, első körben a fiamé is jó lesu, utána meg meglátjuk. Egy hósan éppen karcolta a születési súlyát, erre már az orvos is azt mondta, hogy ne kínozzuk.
2019. jún. 25. 06:55
 20/32 anonim ***** válasza:
71%
Tényleg ez vár arra, aki szülni akar? Mármint miért kell ezt csinálni? Én biztos nem tudnám végignézni, hogy 4 napig sír a gyerekem az éhségtől. És ha 2 hétig nem lesz teje, megvárják, míg éhenhal a gyerek? Erre válaszoljon már valaki. Miért jó ez?
2019. jún. 25. 08:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!