2-3 éves kisgyerek szoptatása? Mi a véleményetek róla?
Magànügy!
Ahogy tőlen távol áll az anális szex, de semmi közön ahhoz, hogy más csinálja vagy sem..
Bocs a hülye példa miatt.
Szoptatásra visszatérve:
1 éves kor után azt mondják nem igazán van szüksége a gyereknek élettanilag az anyatejre.
Lehet.
Viszont a lányok 1 azaz 1 szoptatást sem váltott ki ,pedig 11 hónapos lesz jövőhéten. Pedig kap( na) enni, vsak megy a kukába minden kb.
Tehát azért, mert valaki szerint nem normális, adjak tápszert?
2-3 évesen
Tartom, hogy amig a családnak jó, addig tegyék.
Én magam 3 év körül már nagynak érzem hozzà a babát.
De rokon akinek kicsije van mondta hogy neki már a 11 hósom szoptatása is bizarr.
Elszomorít.
Őszintén? Reggel-este otthoni körülmények között oké. Utcán, napközben, nagyon nem oké.
Egy ekkora gyerek ha tápszeres is csak max. reggel este kap már, 90 %-ban azt eszi, mint a felnőttek. Az anyatejesnek miért kéne máshogy?
Ennyi idős gyereknél már az az indok se állja meg a helyét, hogy az anyatej több mint táplálék (szomjoltó, vigasz, nyugtató...), mert egy ekkora gyerek már tud inni mást, és érzelmileg is magasabb szinten kell legyen egy csecsemőnél, hogy csak így lehessen megnyugtatni.
Kb másfél éves kor után én is max egy kis esti szopit tudnék elképzelni.
Addig attól függ, hogy halad a hozzátáplálás. Hat hónap után javasolt kezdeni, és 1 éves korig az se baj, ha csak kóstolgat a baba.
Azért én szeretném, ha picit aktívabb lenne ebben, de erőltetni nem fogom, addig meg kell a szopi.
2 éves kornál sztem a kistestvér érkezése okozhat zavart az erőtérben. Sokan szoptatnak tandem. Én ezt se szeretném, de a gyereknevelés soktényezős dolog.
Amúgy a véleményem meg az, hogy 2-3 éves korig szoptatni orvosilag nem káros, szakmailag nem ellenjavallt, innentől kezdve tényleg magánügy. Annyiféle helyzet van, és mindenki a magáéban a legtajékozottabb.
Egy jó barátnőm ilyen korig szoptatott amúgy, és szép, normális gyerekei vannak, az anyuka jóalakú, csinos, a férje szereti.
Ettől függetlenül én örülnék ha a babámnál kb másfél évesen már vége lenne, es annak is, ha 8-9 hónaposan már ügyesen és mennyiségeket enne, nem kéne fejni ha megyek vhová és mással van (én a fejést utálom, sima szoptatás néha jó néha elviselhető, néha zavar amúgy).
A 7, 8 választ mért pontozzátok le? Sose értettem. Ez nem szimpátia szavazás, hanem a válasz hasznossága a kérdés.
Ha vki mások véleményét kérdezi, akkor minden vélemény hasznos nem?
Ha mellfejő után érdeklődik és elkezdenek vele a szoptatásról vitatkozni, az nem hasznos.
Akinek ellenvéleménye van, meg legalább mért nem írja le? Ki szerint és mért nem az anya, gyerek és a család dolga ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!