Segitség,3 napja nem szoptatom a lányom, egyik napról a másikra megvontam tőle?
Nem ártott volna már elkezdeni a gyerek nevelését.
Eleve két évest szoptatni értelmetlen dolog, de hogy a gyerek "nekem jön üt,vág,leköp" - ez egyértelmüen rossz nevelést jelez, és ezeket a viselkedésmintákat valahonnan szedte.
Persze hogy a megvonás miatt csinálja. Eddig megszokta hogy cici van, ezt megvontad tőle hirtelen - ez hiba volt. Szegény gyerek.
Fokozatosan kellett volna leszoktatni, már hetekkel előre mondogatni neki hogy anyának lassan elfogy a tejcsi stb. Egy kétéves már megérti.
Nekem két hétig "tiltakozott" a lányom, 22 hónapos volt, amikor elválasztottam.
Én nem tudtam csökkenteni a szopik számát, mert nem értette, hogy ha ekkor lehet, akkor akkor miért nem.
Tehát radikálisan csináltam, de előre felkészítettem, amennyire lehetett. Egy napig mondogattam, hogy aznap este van az utolsó szopi.
Kellett neki az idő, mire feldolgozta, és persze volt pár nehéz éjszakánk meg nappalunk.
Ő maga mondogatta a babájának, hogy "sziszike nem, sziszike nincs". Nagyon cuki volt.
Esetleg megpróbálhatjátok babákkal eljátszani ti is.
És szeretgesd sokat, amilyen módon csak tudod.
Szuperdadusban láttam, aztán a szomszéd is így járt el. Igaz az cumi volt.
Rituálé keretében elbúcsúztak a cumitól, egy táskába kellett tenni mind, megbeszélni h a cumitündér v akárki este elviszi és nincs többe, mert nagy gyerek már. Lelkesen vált meg tőle, aztån örült a táska helyén lévő ajándéknak is másnap. Majd rájött h valóban nincs cumi. Sírt, követelte, hozza vissza a tündér. Ekkor ha következetesen jársz el, megnyugszik. Kérte a szomszéd kislány majd egy hétig, de végül is bevált.
Hasonlót lehetne a cicivel. H elzár a csap vagy valamit találj ki. :)
Az En kozepsom 27hosan ugy lett leszoktatva,hogy apuka elvitte magaval a balatonra a nagy gyerek utan aki akkor mar napok ota ott volt a mamaekkal.
Szerencsere nalunk nem okozott gondot.akkor mar O is csak alvashoz kerte.de mivel nem voltam ott igy gondolom konnyebb volt.
Mikor hazajottek persze kerte,de mondtam,hogy elvitte a cica.akkor par hetig nem szerette a cicakat.mindog mondta ha lattunk egyet,hogy ott a cuna tita :D
De En elotte mar mindent megprobaltam,semmi nem hasznalt.amig ott voltam vele kellett a cici.
Probald megbeszelni vele.turelmesen.biztosan megviseli.mond neki,hogy a cici most pihen,mert majd jon a kisteso es neki kell.o mar nagy es okos.
Kapjon valami plussot,amit o valaszt,a cici helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!