Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetes baba szoptatása?

3 hetes baba szoptatása?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy 2 mellből vagy 1 mellből jobb etetni? Tanácstalan vagyok, a kórházban azt mondták hogy 20 perc egyik aztán még 15 perc másik. A két mellből eszik meg 90-110 ml. Szépen hízik. Viszont cserénél szerintem még van tej az elsőben viszont belustul és szerintem csak játszik. Ha átrakom a másikra megint intenzíven szív.
2015. márc. 8. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Egy etetés, egyik mell. Következőnel a másik
2015. márc. 8. 14:14
 2/9 A kérdező kommentje:
De ha már nem akarja olyan intenzíven szívni akkor mit csináljak? és meddig hagyjam hogy szopizzon?
2015. márc. 8. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezt csak te tudhatod,ki kell tapasztalni, nekem kórházban egy etetésnél egy mellből ól lakott,itthon a két mellből nem lakott jól,sőt fogyott is,szóval csak tudhatod láthatod,hogy jól lakik vagy sem.
2015. márc. 8. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
az enyém is pont így evett 20 percet tartottam az egyik cicin, mert aztán abba hagyta a szopit, elkezdett ráaludni...de amint átraktam a másikra, akkor még szopizott tovább...így aztán nem tudom, hogy valójában kiürítette e az első mellett, de nem foglalkoztam vele...reggelente szopi után lefejtem mindkettőt, napközben odaadtam, vagy betettem a mirelitbe...a többi szopi után nem fejtem, ha kiürítette ha nem, 3
2015. márc. 8. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:

bocs elküldtem véletlen, szóval ha kiürítette ha nem, ment át 20 perc után a másikra, még 10-15 perce...most 7. hónapja szoptatom így, szóval baj nem lett belőle.

viszont azokon a reggeleken, mikor nem fejtem, akkor másnap érezhetően kevesebb tejem volt...pedig az már elvileg felesleg, nem kellene hogy befolyásolja a tejtermelést...de mindegy.

2015. márc. 8. 17:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó válaszoló kicsit megnyugtattál. Aggódtam hogy így előbb utóbb kevés lesz neki illetve hogy a hátsó tejet nem szívja ki.
2015. márc. 8. 19:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
van akinek kettőből kell,van akinek nem. a szerencsésebbeknek nem. a legjobb ha felébreszted pl.büfizéssel aztán tedd akkor vissza az elsőre. így ha van még,kiszívja. aztán kínáld meg a másikkal,had egyen abból is ha akar. ha nem fejtem,nekem is kevesebb volt,a szervezet a tejben lévő hormonból észreveszi,hogy maradt a mellben,ezért termel utána kevesebbet a pangást megelőzve,mondván nem kell annyi. ha biztosan sokáig szeretnél szoptatni,célszerűbb két mellből,és minden szoptatásnál másikkal kezdeni. az meg igényfüggő ki meddig eszig :-) azt azért mondják a kórházban mert annyi idő kell a tejtermelés miatt,viszont több meg kikezdi az akkor még érzékeny mellett.
2015. márc. 8. 20:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálom, hogy ráteszem az egyik mellemre, amikor szívja, de nem hallom, hogy nyel, akkor megnyomom a mellem, hogyha nem folyik csak csöpög akkor szinte leszívta mindet, akkor ráteszem a másik mellre.Ha azon csak cumizik, vagy bealszik rajta tudom, hogy elég volt neki.Ha a bal mellből kezdtem szoptatni, akkor a legközelebbi szoptatásnál a jobbal kezdem, tehát amelyikből abbahagyta azzal kezdem.Nem számolgatom a perceket.Eddig nálunk ez így bevált.
2015. márc. 9. 08:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. márc. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!