Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rábíznátok-e a gyerekre hogy...

Rábíznátok-e a gyerekre hogy hány éves koráig szopjon?

Figyelt kérdés
Hagyod szopni gyermeked addig amíg ö eldönti maga hogy már nem kell vagy autómatikus berögzödés alapján jön a jól megszokott leválasztás emlőröl.Kiidulási történet:VmEgyik anyuka elmondása alapján három és fél éves koráig cicizett majd egynap kijelentette nem kéri tovább.Ti hogy álltok hozzá nyitott kérdéshez?

2019. máj. 11. 13:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%
Én 5 éves koráig szoptattam a fiamat nem tudtam leválasztani esténként ez volt a rituálénk.
2019. máj. 11. 14:48
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
Akik lepontozzák a válaszolókat, megkérdezhetem miért teszik? itt hozzáállásról van szó, mi alapján nem hasznos egy válasz ami nem ért veletek egyet? Szerintem, pont az a legérdekesebb.
2019. máj. 11. 15:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha hagytam volna a lányomat, szerinte simán szopna még. 4 éves. Ekkora gyereknél nekem már iszonyú furcsa. 2 évesen választottam el, az abszolút végső határ az volt, hogy oviba nem mehet cicizve, de odáig tényleg nem akartam elmenni. Pár hónapot hagytam volna még, ha nem balhézott volna egyre gyakrabban nyilvános helyen, kiabálva, hogy "ciciiii", de mivel megtette, hiába magyaráztam neki ezerszer el a helyzetet, inkább befejeztük.

A fiam 4 hónapos, én most is 2 év körülig mennék el, persze ha ő előbb úgy dönt, hogy elég volt, akkor előbb lesz vége.

2019. máj. 11. 15:10
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
2 évig engedtem. Utána elválasztottam. Volt sírás,de sokkal hamarabb túllendült rajta a gyerekem,mint én!!!
2019. máj. 11. 17:22
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Még nincs gyerekem, ezért nem tudom, hogy döntenék. Most úgy gondolom, hogy akkor választanám le, ha nekem túl kellemetlenné válna. Lehet, hogy 2 évig hagynám, de ismerek olyan anyát, aki 3 hónapon keresztül szenvedett a szoptatással, majd inkább abbahagyta és áttért tápszerre. Semmiképpen nem szeretném, hogy a szoptatás rossz hatással legyen a gyerekemmel való kapcsolatomra, vagy hogy folyton rosszul érezzem magam miatta. Addig tervezek szoptatni, amíg ez mindkettőnknek jó és kényelmes. Lehet, hogy néhány hétig, de lehet, hogy óvodás koráig.
2019. máj. 11. 18:12
 16/21 anonim ***** válasza:
41%

Ameddig nem zavar, vagy kellemetlen, addig igen.

Nem tudom mikor következik be majd

Lányom 11 hónapos.. Egyedül áll, szóval járó baba lesz

De egy étkezést sem váltottunk ki..

Egyszerűen nem eszik..

Már szégyen szemre majdnem meg is tömtem 😭

Gyarapodása oké..

Szóval vagy szoptatom várhatóan egy jó udeig, vagy tápszerezem..

Az én első minimum időm az 6 hónap volt.

Most az, hogy tápszert sose kapjon

( cumisüveget sem fogadja el)

Óvodás kor gyerek nekem is fura, ha szopizik még

2019. máj. 11. 19:52
 17/21 Coffelia ***** válasza:
41%
Igen. A korszerű kutatások ma már sokkal több pozitív dolgot feltártak a kétéves koron túli szoptatásról, mint amiről a közvélemény rudott az elmúlt 50 évben. Az is csak egy megtanult szokás volt korábban, hogy mikor kezdjék el az anyák elválasztani tudatosan a gyerekeiket, és nem volt semmi valódi biológiai alapja. A természetben meg lehet figyelni, hogy mikor választják el magukat az emlősök, és ez a súlygyarapodással és a fogváltással is összefüggésben áll. Szóval telj3s összehasoblításban az embergyerek elválasztódása 2 és 6 éves kor között bármikor normális. A szakirodalom azt hiszem a 12 éves kor alatti "elválasztódást" nem ismeri el, hanem szopási sztrájknak minősíti, amikor a szopit üdvös lenne visszahozni, mert egészen biztos, hogy nem elválasztódásról van szó, hanem valqmi trauma kapcsán nem akar vagy nem mer szopni a baba.
2019. máj. 12. 22:16
 18/21 anonim ***** válasza:
68%
*1-2 év között van szopási sztrájk.
2019. máj. 13. 07:48
 19/21 Coffelia ***** válasza:
75%
18-as, köszi, nem voltam biztos a korhatárokban, én is csak laikus vagyok, csak a fiam keresztanyja ibclc szaktanácsadó. (17-es voltam)
2019. máj. 13. 15:21
 20/21 Coffelia ***** válasza:
100%
Ja és most latom csak, hogy a 17es hozzászólasban elgépeltem. Természetesen nem 12 évet akartam írni, hanem 1-2 évet kötőjellel.
2019. máj. 13. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!