A szoptatás elhagyása segíthet az éjszakai keléseken?
Sziasztok!
A kislányom 10 hónapos, napközben már szinte csak "rendes" ételt eszik, reggel és este, elalvás előtt szokott még szopizni, valamint éjszaka, amikor felébred legtöbbször csak így tud visszaaludni. Decemberben volt két hét, amikor leszokott róla, de elkezdtek jönni a fogai és most akkor is kell neki, amikor éppen nem fogzik. Jelenleg éjszaka 3-4X igényli a cicit. Szívesen szoptatom, mert szeretek vele összebújni, meg tudom, hogy jó neki, de júliustól megint dolgoznom kell és félek, hogyan fogom bírni az éjszakai kelésekkel. Abban a két hétben, amikor cici nélkül visszaaludt, elég gyorsan lerendeztük, ivott esetleg vizet, megsimogattam, visszaadtam a cumiját és aludt is tovább, de most megint elég hosszúak az éjszakai nem alvós szünetek.
Akinek van esetleg ezzel tapasztalata, elmesélné, hogy a szoptatás elhagyása (még ha nem is önként, hanem valami egészségügyi vagy más okból történt) esetleg változtatott-e valamit az éjszakákon? Pár ismerős anyukától már hallottam, hogy amikor elalvás előtt tápszerre váltottak, az éjszakákat is jobban átaludták a gyerkőcök. Nem akarom feladni a szoptatást, de kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Köszönöm előre is a normális válaszokat!
"De 3 óránkénti ébredés éjjel, az nem 3 ébredés/éjjel?"
Írtam, hogy 3-4 óránként evett, éjszaka még ennyit sem és hogy 3 hónapos kora óta átaludta a fiam az éjszakát. Magyarul 3 hónapos kora óta éjszaka már egyszer sem kelt fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!