Szoptatás elhagyása hogyan?
Figyelt kérdés
Sajnos egy betegségem miatt gyógyszeres kezelésre lenne szükség, ami nem szedhető szoptatás alatt, így minél előbb le kéne szoktatnom 8 hónapos babámat a szopizásról. A nappal már megoldható, az egyedüli probléma az esti altatással és az éjszakai felkelésekkel van. Ilyenkor csak és kizárólag az segít, ha a cicin alszik el, mellettem. Ötleteket várnék, hogyan tudnánk elhagyni ezeket? Az a baj, hogy a cici nem az evésre kell neki elsősorban már, hanem inkább megnyugvás, biztonságérzet. Hiába adok tápszert neki, utána ugyanúgy kell a cici, ha tele is van, csakhogy cumizzon rajta még kicsit.2014. jún. 6. 11:14
1/4 anonim válasza:
Eddig sem szabadott volna hagyni, hogy cumizzon a melleden, mert az nem arra való. Fektesd magad mellé, adj neki cumit, de a melledet nem. Valószínűleg sírni fog, kiköpni és nem fog neki tetszeni, de ha kitartó leszel megszokja.
2/4 anonim válasza:
Ne haragudj, de szerintem hülyeség, hogy fektesd magad mellé adj neki cumi. Tapasztalatból mondom, az én fiam a felsőmet huzogatja ha meglát este. Mi a kistesó miatt próbáljuk minimálisra csökkenteni a cicit. 11hós és olyan 4x biztos szopizik. Nekem a védőnő azt javasolta, hogy ne adjam oda neki és amikor tud, apuka menjen be, Tőle biztos nem kéri a cicit, aztán kinél mennyi idő, de olyan 4-5nap alatt megszokja, hogy nincs. Nekem egyenlőre még csak a nappali szopizásról kell leszoktatni, de elég nehéz, mivel apukája dolgozik, így folyton érzi a tejszagot és látja a cicit, sír utána...
3/4 A kérdező kommentje:
Nálunk is ez a gond, hogy engem a cicivel azonosít, nappal is ha a bőrömhöz ér, egyből szívja, akár a karomat, akár az arcomat, mindenhol. Szóval nehéz úgy mellette lenni, hogy ne akarna cicit. Viszont iszonyat bömbölés van, ha nem adom, nem bírom hallgatni, ahogy keservesen, magából kikelve ordít, hiába van ott apa mellette... :((
2014. jún. 6. 21:56
4/4 anonim válasza:
Nekünk is azt javasolta a védőnő, hogy apuka menjen be éjszaka és pár nap alatt így átáll, de még nem próbáltuk ki, úgyhogy nem tudom, tényleg működik-e..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!