Hogy lehet csillapítani ezt az elviselhetettlen fájdalmat?
Sziasztok!
A kisfiam 16 napja született meg és máris egy hatalmas problémávan küzdök meg ...
A tejem szülés után kb 4 nappal meg jött szépen fokozatosan szerencsére ezzel nem volt baj.
Tommee tippee manuális mellszívót is megvettük, és az eleján nem is volt gond viszont ahogy teltek a napok egyre jobban fáj ahogy eszik a baba, jelenleg már annyira be van gyulladva hogy ezt képtelen vagyok elviselni.
Minden nap fejem manuálisan is de a fiamat ciciből etetem, de ma már elviselhetettlen volt a fájdalom fejés közben is.
Milumil HA Start Optima van itthon (ezt a gyerek orvos írta fel) hogy legyen biztos ami biztos otthon.
Mellbimbó védő krémet használok de nem segít, rendszeresen fejek így nem emiatt van hanem ahogy a fiam eszik nagyon ráharap.
Hogyan tudom , vagy mi lenne a legjobb most hogy ne fájjon ennyire?
Ez így normális? Ha már hozzá érek kicsit már sírni tudnék....
Mit tehetek ez ellen?
En azert fejem mert kevesbe faj mint a szopotatas , ez is faj de ez elviselhetobb. Nem akarok a fiamtol elvenni a tejet de hatalmas fajdalommal jar a szoptatas.
Keress fel szoptatási tanácsadót. Lehet hogy van eltömődött tejcsatornád, lehet hogy a baba nem jó technikával szopik, ez meg tud oldódni, ne add fel.
Negyedik gyerekemet szoptatom, volt mellgyulladástól kezdve minden, amit "kipróbáltam", át kell vészelni, bele jöttök majd, csak kell a szakszerű segítség. www.ibclc.hu oldalon keress valakit.
A sok fejést én sem.javaslom, mert csak szaporítod a tejet, és még jobban feszül a melled...
Hajrá, menni fog az!
Nekem sem volt kellemes a szoptatas. Nekem is fájdalmas volt annyira hogy volt felkiáltottam és sírtam is szoptatas alatt. De nálam még pluszban hozzájött hogy állandóan véreztek a mellbimbóim. Én is mindent kipróbáltam két hónap után a fájdalom valamennyire enyhült de nem múlt el és a vérzés sem múlt el. De nem adom fel a szoptatást. Pedig orvosok és védőnő is mondta hogy le a kalappal, hogy kitartok. A fájdalom enyhülni fog, gondolom első baba a melleidnek ez még nagyon új idő kell, hogy hozzászokjon és ez az idő mindenkinél változó.
Én láthatatlanban azt mondom próbáld meg nem feladni, és keress egy szakértőt, aki segíthet.
Kérj szoptatási tanácsadótól segítséget.
Kijön segît
A szoptatás nem fáj
Érzékeny, furcsa.. Lehet, de ilyen fájdalom nem
Nem helyesen teszed mellre a babát.
Neki is, neked is tanulni kell.
Bimbóvédővel is fájni fog, ha rosszul teszi..
Tapasztalat
A fejést ha már rendesen szopik fokozatosan abba kell hagyni, ha nincs a lefejt tejjel konkrét célod.
Sok idő, plusz túl sok tejed lesz, ami megterhelő..
Normalis hogy faj . En a masodik babamat szoptatom es ugyanugy faj az elejen , ki is sebesedett , de masfel het a szenvedes es utanna helyrejott . Persze mindvegig Garmasztan kenocsot hasznaltam , nagyon jo.
Azert mert fajt nem akartam soha abbahagyni a szoptatast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!