Ha nem szoptatok vagy fejek éjszaka, az rámehet a tejmennyiségem rovására?
7 hetes babám pár napja átalussza az éjszakát, és reggelre duplájára nő a mellem. Mikor reggel ébred, egyikből megszoptatom, másikból kifejem, mert annyira feszít, viszont attól félek, hogy mivel kihagyjuk az éjszakai evéseket, kevesebb lesz a tejem.
Gondolkodtam, hogy felkelek kifejni, de mi van ha kifejem, és rá félórára ébred, és nem tudom megszoptatni, mert üresek a melleim. Ezért fejni sem merek, nehogy éhes maradjon, de az is gond, ha emiatt kevesebb lesz a tej. Ördögi körben vagyok.
Annyi mindig marad a melledben, amennyitől jól tud lakni, és szopi közben is termelődik. ha viszont éjjel nem szopik, és te sem fejed, akkor könnyen mellgyulladás lehet a vége.
Én a helyedben legalább félig kifejném, ha nem ébred meg éjszaka.
Ha éjjel teljesen kifejed a melled, azt az "üzenetet" kapja az agyad, hogy a babád felkelt szopni és továbbra is termeli éjjel ezerrel a tejet. Csak annyit fejjél, hogy megkönnyebbülj egy kicsit, így pár nap múlva már nem kell neked sem felkelni éjszaka. Ettől, ha a babád nappal eszik rendesen, neked termelődik elegendő tejed. Ezt nevezik kereslet-kínálat egyensúlyának. A baba igényében lehetnek változások (változhat a kereslet), kimarad egy-egy szopi, illetve növekedési ugrásoknák többet igényelhet, ehhez a szervezeted alkalmazkodik, és neki megfelelően termeli a tejet (kínálat), de 1-2 esetleg 3 napra szüksége lehet, amíg követni tud egy nagyobb változást.
Szóval a kérdésedre válaszolva, igen, a tejmennyiség rovására megy, de csak annyiban, amennyivel kevesebbet szopik most a babád, és ez jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!