Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem sikerül nekem a...

Miért nem sikerül nekem a kifejés?

Figyelt kérdés

El fog apadni a tejem, már alig van. :-( A babám viszont nem akarja szivni, csak cumizik rajta. Egy órát is a mellemen hagyom végül mégis tápot kell neki adnom, mert olyan éhes. Mellszivóval szinte semmit nem tudok kifejni, kézzel jön, de igy is csak 10-et tudok két mellből. Már kezdem feladni, hogy nekem sikerüljön. Homeós bogyót szedek, teát iszok, mégis alig van már tejem. Visszatudnám valahogy hozni? 1,5 hetes a pici. Vagy már esélyem sincs? Először mellkeményedés miatt nem akarta szivni, most meg valószinű az üvegből jobban jön neki, és ezért nem akarja. De miért nem akar nekem a fejővel kijönni a tej?

Segitsetek légyszi!

2010. júl. 5. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy érzed-e a tejleadó reflexed? Mert ha csak cumizik is a baba, attól is elindul a tej. Amikor érzed ezt a szorító érzést pár mp vagy perc szopás után, akkor indult meg a tej. Ilyenkor kellene gyorsan a mellszívót rácuppantani a cicidre és így már könnyebben fogsz tudni fejni. 7 hónapja szoptatok és tegnap kihagytunk egy evést, nagyon bedurrantak a melleim. Le akartam fejni a felesleget. Próbáltam a mellszívóval szívás szerű ritmikus pumpálásokat csinálni, de meg sem mozdul rá a tejem. Csak a fiam képes rá. Na szóval: ha így sikerülne fejned, talán több lenne. Babócád azért tud enni eleget, amennyi neki kell?
2010. júl. 5. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Először is nyugi: azok is tudnak szoptatni, akik soha nem szültek. Persze, hogy visszahozható a tejed!

Másodszor meg nyugi: a stressz nem használ a tejtermelésnek.

A tejleadó reflexed nem működik együtt a mellszívóval. Próbáld meg úgy, hopgy teljesen ellazulsz, és ELHISZED, hogy sok tejed van. Közben nézd a babádat, gondolj rá, beszélj hozzá. A babád az, akinek a hatására az agyalapi mirigy prolaktin hormont kezd termelni, és a hormontól beindul a tejleadó reflex, azaz tényleg igaz, hogy minden a fejben dől el. Ha azonban stresszelsz, idegeskedsz, akkorakár teljesen durranásig csurig teli cici mellett sem indul be a reflex, daját tapasztalat.

Fontos, hogy a melledet rendszeres időközönként érje inger. Pl 3 óránként. Éjjel-nappal! Éjjel is fel kell emiatt kelni sajnos. Ne add fel, fejj akkor is, ha nem jön a tej! Előbb-utóbb jönni fog. Lehet, hogy napokba telik.

Igen, lehet, hogy a cumisüveghez túlzottan hozzászokott. Mint a fiam. Enyém babámat elrontották még a kórházban cumisüveggel, ő egyáltalán nem szopik. De tejem két és fél babára elegendő van.

2010. júl. 5. 19:37
 3/10 anonim ***** válasza:
"Először is nyugi... Másodszor meg nyugi." :) Ezen behaltam. De nagyon is igaza van a másodiknak! NYUGI A KÖBÖN! Az eltúlzott tejserkentőcucc-ivás is kiválthatja szerintem, szóval csak a teát idd, az gyorsabban hat. Aztán válthatsz, de akkor a teát hagyd egy kicsit. Na, de a lényeg, hogy abban is nagyon igaza van, hogy az éjjeli szoptatások növelik meg igazán a tejmennyiséget. Ez tudományosan kimutatott tény. Én nagyon együttérzek veled, szörnyű lehet tejci nélkül... Most meg még kelhetsz is éjjelente... KITARTÁS!!!
2010. júl. 5. 20:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Lehet kézzel is fejni,lehet,hogy a technikád nem jó.Én úgy fejtem,hogy egy pohárba belelógattam a bimbót és az udvart,hogy a hátsó része a pohár szélének feszült,aztán elkezdtem a nagyujjammal enyhe nyomással lefelé simogatni az udvart,és így 1 percen belül megjött a reflex,majd amikor beindult továbbra is így folytattam.

7 hónapig fejtem napi 6-7 dl így.Annyit a mellszívókról,hogy szerintem semmit sem érnek.Míg a mellszívóval lefejtem 20 ml-t addig kézzel 2 dl-t....

Be tud indulni a tejed,és ha kitartó vagy még a babádat is ráveheted újra a szopira,csak kitartás,és gyakorlatiasság kell hozzá.

2010. júl. 5. 20:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha másfél hetes a babád és 10-et tudsz fejni, az nem is kevés! Másfél hetesen nem tud senki decilitereket fejni! Ne aggódj, a baba nem annyit eszik, amennyit te tudsz fejni, hanem sokkal többet. Az a lényeg, hogy tudatosítsd magadban, hogy a normális kerékvágásban halad a dolog(mert így van) és hogy ne add fel a fejést meg a szoptatást!
2010. júl. 5. 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a pumpálást nem csinálod jól a mellszívóval. Nem tudom, melyik tipust vetted, én kettőt is vettem. Az egyik egy teljesen primitív üveghenger, ami viszont eléggé erősen szív, elég munkás, ezt használtam az elején, amíg beindult, eleinte nekem is csak 20 ml jött. Aztán a gyereket annyiszor mellre raktam ahányszor csak nyögött egyet, így beindult rendesen és az aventtel (mechanikus) is működött a mellszívás. Szerintem lényeges, hogy az aventtel, amikor létrejön a vákuum, ne pumpálj, csak hagyd, hogy jöjjön. Aztán egy kis idő múlja megint pumpálás. Remélem segítettem. Kitartást!
2010. júl. 6. 11:11
 7/10 xStefix ***** válasza:

1: Mindaz, amit eddig a többiek írtak.

2: Mi a helyzet a tejleadó-reflexszel??

3: Cumisüveg-mentesítés, akármilyen nehéz is! Helyette fecskendő, kispohár vagy csőrös, akármilyen macerás is! Ha pedig indokolt, akkor Szoptanít (SNS) készülék beszerzése. (Ezzel egyidőben lehet szoptatni és pótlást adagolni, így két legyet üthetsz egy csapásra. Ezt leginkább a tejtermelés "újra"indításakor szokták javasolni.)

4: Szoptatási tanácsadó, ha sehogyse megy.

5: Nem feladni, kitartani, mert próba nélkül eredmény sem lesz! ;)

2010. júl. 6. 16:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsaitokat!! Kicsit megnyugodtam, hogy még beindulhat. Kipróbálom a tanácsaitokat, remélem nálam is beválik! :-)
2010. júl. 6. 20:23
 9/10 V.-né Rita válasza:

Tényleg legfontosabb a nyugalom!

Tudsz szoptatni, ha nem idegeskedsz. Szopi- fejés elött, ha nem vagyok kellően nyugodt egy kád vízbe hasalok melegítve a ciciket. Így könnyebben beindul a tej.

Első gyereknél én is nehezen fejtem, de ha közben olvastam és nem a mellszívót néztem sikerült..

2010. júl. 7. 07:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom a meleg vizet!
2010. júl. 7. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!