Mennyi ideig sikerült egy ciciből szoptatni a babát?
Úgy értem, hogy hány hónapos korig volt elég a tej akkor ha csak az egyik mellben termelődött? Sajnos én ebben a helyzetben vagyok. Most pont 4 hónapos a babám és csak a jobb mellemben van tej, a balban napi 40 gr maximum. Egyenlőre csak szopik, még nem kellett hozzátáplálnom, de már határeset. Az elmúlt 2 hétben nem hízott szinte semmit és nyűgösebb is volt a kelleténél. Tettem fel már itt kérdést, hogy mit csináljak, hogy egyforma legyen a mennyiség, de nem segít semmi. Igaz, hogy nem tudom szigorúan betartani a rendszeres fejéseket sem, egyszerűen nincs rá időm. Amikor pedig már le tudnék ülni fejni, jön a következő etetés és pont a baba elől fejem ki a mennyiséget. Jártam már így, szegény lányom éhezett szinte egész nap.:(
Tehát, a kérdésem lényege: van még valaki rajtam kívül aki mindig csak az egyik ciciből etetett és sokáig elég volt így is az anyatej, nem kellett hozzátáplálni?
Amúgy hiába próbálom fejni a bal cicimet, van, hogy fél órát is csinálom, de pár cseppnél nem jön több. Csak időpazarlásnak érzem az egész hercehurcát.
Szeretném legalább 6 hónapos koráig csak szoptatni, csak azután elkezdeni a hozzátáplálást.
Mostanáig mértem az evéseit ( én ilyen aggódó típus vagyok sajnos) és 100-130 gr-oknál nem eszik többet még akkor sem ha még jön a cicimből tovább is. Pedig csak napi 5-6 alkalommal eszik úgy 3-4 óránként, igény szerint. Az éjjelt pedig szépen átalussza kb 10-től reggel 5-6-ig.
Tegnap eltettem a mérleget, hogy ne idegesítsem magam örökké a számokkal, és ne legyek stresszes emiatt.
Ja, 3.85-tel született, most 4 hónaposan 6.80 a súlya. Ez elég? Nem kellett volna már megdupláznia? Ránézésre szép hurkás, jól táplált baba! Csak hát az evés mennyisége aggaszt.
Nem is tudom, hogy van e egyáltalán problémánk, vagy csak én fújom fel a dolgot.
Bocsánat, tudom, hogy nagyon zavarosra és összevisszára sikeredett az írásom, de talán a lényeget ki lehet belőle hámozni: elég e az egy cici? Elég e az alkalmankénti 100-130 gr? Elég e a hízása?
Igen eleg az egy cici,en mar tobb mint 18 honapja 1 cicibol szoptatok.Gondolj bele ott ahol ikreket szoptatanak?
Viszont ha azt akarod hogy tobb tej legyen szoptass gyakrabban.
A rossz cicibol pedig teljesen el lehet valasztani.
Nekem 4 honaposan volt hogy 10x is szopizott .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!