Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenki mást mond, most...

Mindenki mást mond, most akkor hogy van ez?

Figyelt kérdés
Egy szoptatás alkalmával csak az egyik mellbôl kell szoptatni, vagy mindkettôbôl minden alkalommal?
2019. febr. 12. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az első hetekben egy mellből szoptattam. Aztán ahogy nagyobbak lettek, és többet ettek, átálltunk a 2 oldalról evésre.
2019. febr. 12. 21:37
 2/3 anonim ***** válasza:
81%

Attol fugg, mi a cel.

- Ha szaporitas, akkor jo lenne mindket mellbol, egyenkent minimum 20 percig.

- Ha tul sok, vagy tul eros a tejleadoreflex, akkor a blokkszoptatast javasoljak, fokozatosan egyre novelni azt az idot, ameddig csak egy mellbol kap.

- Ha gond van a sulygyarapodassal, akkor az elso tej kifejese, es a hosszabb komfortszopizas, tobb hatso tejhez jutas a cel, tehat nem az, hogy gyorsan eltelitodjon, es a vizesebb elso tejet fogyassza el egyebkent par perc alatt mindket mellbol.

- Ha nyar van, es a szomjoltas a cel, akkor pont, hogy jobb, ha mindkettobol kap.

Szoval sok mindentol fugg. Egyebkent atlagos esetben nyugodtan kaphat mindkettobol.

2019. febr. 12. 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Én mindkét gyereket egy mellből szoptattam/szoptatom, egyszerűen azért, mert sok a tejem, jóllakik a babám így is. A nagyobbiknál is így volt, a másik mellem nem kerül sorra egyszerűen, csak a következő szopinál.
2019. febr. 13. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!