Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez tényleg eretnekség, veszély...

Ez tényleg eretnekség, veszélyes stb?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos babám pár hete már csak félig anyatejes, ráadásul már csak fejt tejet fogad el mert a pótlás miatt cumizavaros lett. Minden cseppje kincs, tényleg, mert napról napra kevesebb van.

Szóval a kérdés: a frissen lefejt tejet amikor odaadom neki, nem mindig eszi meg mind. Néha megmarad 30-40 ml amit én nem akarok kidobni, hanem további bacitenyésztés nélkül azonnal elteszek a mélyhűtőbe. A csomagolásra ráírom, hogy “GYORSAN” ami annyit takar, hogy melegvízzel kell kiolvasztani és azonnal fogyasztandó.

Egy barátnőm szerint viszont ki kellene öntenem, mert ez veszélyes. Nem tudom, szerintem ez semmi ahhoz képest, hogy talán néhány héten belül már a földről fogja nyalni a koszt menthetetlenül.... egy újszülöttnek nyilván nem adnék ilyen tejet, de ugye jól gondolom, hogy egy ekkora babának így eltéve ez már nem veszélyes?

2019. febr. 1. 10:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Esetleg ha tudod hogy kb mennyit eszik egyszerre, akkor a tejet keverd neki össze a tápszerrel amikor nagyon éhes. Mikor vészesen fogyott a tejem, a lányom se akarta meginni valamiért a kifejt tejet, szerintem az ize változhatott meg.
2019. febr. 1. 15:23
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom egy nap hányszor, összesen mennyit tudsz fejni, de megpróbálhatod azt is, hogy mindig csak este, vagy reggel (te tudom mikor eszik többet) adod neki, addig tárolod a hűtőben, így hátha megeszi.
2019. febr. 1. 16:58
 23/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ne önts egyszerre sokat a cumisüvegbe a lefejt tejből. Ha nem elég neki,akkor tudsz még önteni. A többit berakhatod "érintetlenül" a hűtőbe. Én így csináltam.
2019. febr. 1. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!