Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek gáz, ha feladom a...

Szerintetek gáz, ha feladom a szoptatást?

Figyelt kérdés

Eddig szerettem szoptatni, úgy terveztem hogy sokáig fogok, ennél jóval tovább. ( most 4 hónapos a babám ) 100% anyatejes. Múlt héten kiderült, hogy nem hízik eleget, így lehet kell majd tápszerpótlás. Most jelenleg úgy érzem besokalltam...

Állandóan sír, amit megesz azt is visszabukja, látom rajta hogy nem elég neki a tejem. Vagy nem elég laktato, mert amúgy fél óra szopi után is folyik még a cicimből. Csakhát egyre kevesebb a kakis pelus mostanában, egyre nyügisebb is, és hát nem is nagyon gyarapodott. A héten megyünk vissza a védőnőhöz. Első gyermekem, így nem nagyon értek a dolgokhoz, de ha kapna szopik utan pótlást, akkor előbb-utóbb ugyis elapadna a tejem nem? Már komolyan az van bennem, hogy ha kell kapjon csak tápszert, de legyen újra kiegyensúlyozott és boldog. Szerintetek gáz a hozzáállásom?

2019. jan. 21. 14:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
De voltatok már a gyerekorvosnál, mérted pár napig, mennyit eszik? (Olyan elvileg nincs, hogy nem elég laktató, ha eszel rendesen.) Nem az a "gáz", hogy nem akarsz a szoptatással szenvedni, hanem hogy nem próbálod meg kideríteni, mi az oka a sok bukásnak, hasfájásnak. Egyébként lehet, hogy tápszertől hasfájósabb lesz, az enyém így volt vele. És pótlás mellett sem biztos, hogy elapad a tejed, bár persze nagyobb az esélye.
2019. jan. 21. 17:15
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sem kell "feladnod" a szoptatást. El kell kezdeni a hozzátáplálást, már 12 éve mikor én szültem voltak tök jó pépek, kekszek, 4 hónapos kortól. Én 4 hónaposan kanállal etettem már, pohárból meg sportkupakos üvegből ivott. De szoptattam 24 hónapos koráig este meg reggel. Napközben meg klasszikus tízórai-gyümölcs-gabona, délben főzelék, uzsonna tejpép kombinációval. Nyilván persze fokozatosan álltunk rá erre, nem egyik napról a másikra, hetente váltottuk ki a napközbeni szopizást, táblázat szerinti ételekkel, legelőször a délután kapott tejpépet. A gyerekorvosom pedig azt mondta aggódalmaskodásomra, hogy mikor rezidenskedett, szigorúan el kellett kezdeni a hozzátáplálást 4 hónaposan, mire szakvizsgázott, már 6 hónapig kizárólag anyatejes táplálást javasoltak, aztán.... Egyszer a nagyobbal 1 hétig voltam kórházba, akkor volt a kicsi fiam 9 hónapos, a kórházban semmit nem csináltam, mikor hazamentünk, szoptattam tovább reggel-este mintha mi sem történt volna, nem apadt el a tejem.
2019. jan. 22. 12:31
 13/13 anonim ***** válasza:
27%
Lll.hu, szakképzett szoptatási tanácsadó, blokkszoptatás, esetleg anyatej-sűrítő, reflux ellen megemelt fejjel altatni, és gyakrabban szoptatni (de blokkban! Azaz legalább 2-3, szükség esetén 4-5 órán keresztül csak az egyik mellből szoptatod, aztán váltasz csak)
2019. jan. 25. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!