Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valaki alkalmazta a blokk...

Valaki alkalmazta a blokk szoptatást?

Figyelt kérdés

Tudnátok mesélni róla?

Mennyi idő volt mire beállt?

Hamar segített?

csökkent a rengeteg tej?

Sokat kellett fejni?

És mikor beállt, Annyi volt mind két ciciben amennyi kell?

Hogyan csináljam hogy tuti legyen a siker?

(Csak anyatejes a babám, két hónapos, de rengeteg a tejem. És erős a tej leadó reflexem. Ki szeretném próbálni a blokk szoptatást, jó ötlet lehet, de nem tudom hogy kezdjem.)

#szoptatás #baba #tej #Blokkszoptatás #leadóreflex
2019. jan. 15. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Igen. Rettenetesen mohó baba volt az első gyerekem, nekem pedig ennek megfelelően rengeteg volt a tejem. anyatejes diszpepszia miatt kezdtük el szoptatási tanácsadó javaslatára a blokkokban szoptatást, ami pár nap, talán egy hét alatt segített, nekem konkrétan úgy nézett ki az elején egy blokk, hogy az egyik mellemet adtam egész délelőtt, a másikat egész délután, aztán éjjel megint az elsőt, stb. A szoptatás végéig, egészen két éves koráig ebben a rendszerben maradtunk úgy, hogy a blokkokban szoptatás kb. 4 hónapos korában kezdődött, és 10 hónapos koráig csak anyatejet fogadott el. De ez nagyon extrém eset. Legtöbbször 3-4-6 órás blokkokra van szükség, amelyeket később lehet rövidíteni, ha már megoldódik a probléma.

Viszont ha a baba teljesen jól van, nem bukik egész nap a túl sok tejtől, nem refluxos, nem javasolja a gyermekorvos az anyatej csökkentését (és biztosan nem), akkor én ilyenbe nem vágnék bele. Drasztikusan is lecsökkenhet a tejmennyiség, amit aztán visszahozni már nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz, mint apasztani.

Fejés: tilos, ha nem akarsz még több tejet. Ha már nagyon feszít a tej, akkor inkább egy korty a babának, hogy ne fájjon neked, vagy ugyanannyit kifejsz, de sok fejésről szó sem lehet, attól csak még több tejed lenne.

2019. jan. 15. 19:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam ezt, mert rengeteget bukik a babám, van hogy 30 mili egy az egyben vissza jön neki. Abból nem lesz baj, ha 3orat adom az egyiket 3at a másikat. Fejni akkor nem fejek. Amúgy is csak annyit szoktam fejni amit a baba amúgy is megenne.
2019. jan. 15. 20:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Én rögtön így kezdtem szoptatni,ez volt számomra a természetes. Nem tudtam,hogy ez a blokk szoptatás. 2-3 óránként szopott a babám,mindig másik ciciből. 1 szoptatáshoz 1 cicit használtam.

Jó,nem volt 4 óra két szopi között,de nem is adtam félórábként másik cicit.

A tejem ömlött kb,de én örültem neki. Anyukám és a húgom nem szoptattak egyáltalán,én nagyon rajta voltam az ügyön már terhesség alatt is.

Se mellgyulladásom,se kövem,semmi nem volt. 2 évig szopott így pontosan.

2019. jan. 15. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Na ma is tanultam valami újat! Én sem tudtam, hiogy ennek neve is van, de az én babám is 3-4 óránként hol az egyikből, hol a másikból szopott. Ugyan igény szerint, de nekem valahogy egyértelmű volt, hogy ha fél-egy óra múlva megint kér, akkor az "üres" cicit kapja vissza, hiszen majd a következő kajánál kell a sok tej.

13 hónapig cicizett, és csak a vége felé, az utolsó 2 hónapban volt talán olyan, hogy egy-egy cicizésnél mindkét mellem kellett neki.

2019. jan. 16. 08:45
 5/10 anonim ***** válasza:
nazzolunk?
2019. jan. 16. 10:22
 6/10 A kérdező kommentje:

Csak én azt nem értem hogy ha 4 órát hagyom az egyiket telítődni, akkor mire rá kerül a sor (akkor is ha fejek belőle minimálisat) szinte ömlik a gyerek szájába a tej.

És ha 10 perc múlva mondjuk megint kérne, (ugyan arra a cicire rakom),vagy netán fél óra múlva, ugyan úgy rengeteg tej van benne és alig győzi nyelni. Mire ürül annyira, hogy ne fuldokoljon tőle,addigra eltelik a 4ora és adhatom neki azt a cicit ami megint csordultig telt és kezdődik elölről a fuldoklás....

2019. jan. 16. 11:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha így van, akkor ne 4 órás blokkokkal kezdj, hanem 6, vagy akár 8 órásokkal, vagy ha ennyire rengeteg tejed van, akkor akár még hosszabbakkal. Az első nap minden úgy lesz, ahogy írod, a túltelítódött melledből ömleni fog a tej a baba szájába, tehát átmenetileg még rosszabbnak tűnhet a helyzet, mint eddig. De ez úgy működik, hogy ha huzamosabb ideig azt érzékeli a szervezeted, hogy a melled telítve van, akkor ez arra ad jelzést, hogy túl sok a tej, elég kevesebbet termelni. És elég hozzá pár nap, észre fogod venni, hogy ugyanannyi idő alatt már nem telítődik túl a melled. Ezt nem lehet megjósolni, hogy hány nap, de szerintem a haramdik napon már biztosan csökken a tejmennyiség.

Ha ilyenkor egy evőkanálnyit kifejsz, az még belefér, hiszen elviselhetővé kell tenned a fájdalmat, de ha jól lefejed, akkor az a jelzés, hogy termeljünk csak ennyi tejet továbbra is, hiszen elfogy az, az tök mindegy a szervezetednek, hogy fejéssel távolítod el, vagy szoptatással.

Tehát az egész blokkokban szoptatás lényege egyrészt az,, hogy az első napokban teljen túl a mell, ezáltal kicsit csökkenni fog a tejmennyiség, másrészt az, hogy ha igény zserint szoptatod, és mondjuk fél óra múlva megint kér a kicsi, akkor nem megint a másik mellből az első tejet kapja, ami vizesebb és cukrosabb, hanem apránként hozzájut egy mellnél a hátsó tejhez is.

2019. jan. 16. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem,hogy ha annyi tejed van,amennyit írsz,hogy csordultig lesz a gyerek is egy szoptatás alkalmàval,akkor hogyhogy kér fél óra múlva megint? Aludnia kène,mint a bunda teli hassal.

Az én lànyom úgy fordult le mindig a mellemről,hogy már egy csepp sem fért volna bele,és el is aludt rögtön. Vagy nézelődött.

2019. jan. 16. 12:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt mondtam, hogy sok a tejem, nem azt hogy ezt a babám mind megissza. :D Meg írtam is hogy nagyon sokat bukik. Sokszor én sem értem miért kel 15-20 perc múlva és csak a cici nyugtatja. Lehet komfortszopizna, ha nem lenne annyi tejem amitől (a fent említett) fuldoklós jelenet történik.
2019. jan. 16. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja igen, fuldoklás ellen a pozíció megváltoztatása is nagyon jó lehet: hagyományos módon szoptatva a baba szájába még a gravitáció miatt is jobban ömlik a tej, ha ilyen sok van. Érdemes kipróbálni a "nyugágy" pozíciót, amikor a hátadat nagy párnákkal megtámasztva félig ülsz-félig fekszel hanyatt, a babádat a melledre fekteted úgy, hogy ő félig-meddig hason van, és ő van a melled felett. Így jobban tudja irányítani, hogy milyen tempóban kell nyelnie.
2019. jan. 16. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!