Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az együttalvás bejöhet tejserk...

Az együttalvás bejöhet tejserkentésnek?

Figyelt kérdés

Kevés a tejem sajnos az elejétől fogva. A babám 1 hétig csak fogyott, utána 2 hét alatt 12 dkg-ot szedett fel. A dokinő tápszert javasolt kiegészítésnek, ha a szopik után lefejt tej sem elég. Ami sosem elég, mert vagy csak kb 10 mili jön, vagy időm-erőm sem marad fejni, csak napi 2-szer, mert nagyon bealvós a babám, a 2 cicin 60 percet biztosan rajta van...

Az utóbbi 1 hétben úgy éreztem, elég a tejem, 2-szer kellett tápszer az 1 hét alatt. De a babámnak most egyik napról a másikra nem elég a 80-110 mili, hanem 170-eket szeretne enni. Így viszont egész nap cicin van, váltogatom a 2 cicit egy szopin belül, de amint befejezném, már ordít szegénykém, most este is 110 milire benyomott 60 tápszert, de úgy, olyan nem mindennapi sebességgel, amit tőle még sosem láttam, mintha egész nap nem kapott volna semmit... :(

Szerintetek megpróbáljam azt, hogy hagyjam cicizni, amikor csak akar, feküdjön mellettem, hogy én "kéznél legyek" mindig? És ezt hány napig csináljam? Utána simán vissza tudok állni a 3,5 órás etetésekre, amit eddig igényelt a babám?

Tejserkentő teát iszom, a folyadékbevitel is megvan.

A babám 4170 gramm, ami sajnos még mindig nem a születési súlya kezdeti fogyás, majd stagnálás miatt...,és 4 hetes.

2010. jún. 29. 01:06
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
ha muszaj igenis kell potolni tapszerrel azert szopik olyan sokat mert nem eleg a tejed neki ez gondolom neked is nyilvanvalo,este a helyedb een tapszert adnek neki hogy nyugodtan tudjon aludni, ha megteszel mindent azert hogy tejed legyen es nem lesz tobb akkor sajnos ez van a babad tobbet igenyel ja es egy 4 hetes babaval alvas abszolut rosz es hulye otlet!!
2010. jún. 29. 05:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolut nem vagyok tápszer párti, de bizony vannak esetek amikor kell. És amikor egy baba 4 hetes korára sem nyeri vissza a születési súlyát, akkor bizony nagy valószínűséggel kell.

Ha a tejedet szeretnéd növelni, akkor az a legfontosabb, hogy minél több inger érje a melledet, vagy a baba szopása, vagy fejés formájában. Az sem rossz ötlet, hogy 2-3 napra "összefekszel" a babával nappal, és amikor csak nyikkan megszoptatod. A pihenés és a sok szopi hatására biztosan növekedni fog a tej mennyisége. Viszont a tápszert érdemes valamilyen szoptatásbarát módszerrel pótolni (kanál, pohár, fecskendő, szoptanít) mielőtt még cumizavar is kialakulna nála.

Ajánlom, hogy hívj fel egy (vagy akár több)szoptatási tanácsadót és tőlük kérj szakszerű segítséget, támogatást, megerősítést stb. Elérhetőséget találsz az lll.hu, és a szoptatásért magyar egyesület honlapján is.

2010. jún. 29. 06:03
 3/4 anonim ***** válasza:
49%

Elsőnek: indokold meg, miért lenne rossz és hülye ötlet együtt aludni a babával? Anyák milliói tették ezt évezredeken át, és teszik ma is rengeteg országban. Én is ezt tettem a fiam 3 hónapos koráig. Éjjel sose fajult sírásig a dolog, mert mindig nagyon hamar reagálni tudtam. Mióta a kiságyában alszik, sokkal nehezebben hallom meg, ha éjjel valami baja van.

Én is tápszerellenes vagyok de legkésőbb 3 hetes korára vissza kell nyernie a születési súlyát. Ha nem, akkor ott valami baj van. Ha tényleg kevés a tejed, akkor pótolj, de ne cumisüveggel, nehogy leszokjon a szopiról és az a kevés tejed is elmenjen. A kevés tej is tej, és a babádnak szüksége van rá!

Kitartást!

2010. jún. 29. 13:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok, kitartok...! :)

Jó hír: Ma eddig mind a 4 evésnél elég a volt a tejem, nem követelt pótlást, hanem mosolygott nagyokat, büfizett, és bealudt. :)

Este lemérjük vacsi előtt pucéron, mert épp egy hete mértük. Kíváncsi leszek, mennyi...

2010. jún. 29. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!