Miért szopizik orákig az esti lefekvés elött?
Ha lerakod és gyorsan felkel hogy éhes, lehet hogy nem elég neki a tejed. Vagy adsz neki egy kis tápszeres pótlást vagy egy darabig még hagyod ilyen sokáig szopizni, hagy szaporodjon a tejed. Mikor a pici ekkora volt max. 30percet hagytam egy cicin, utánna átraktam a másikra. Ott is max 30 perc. Ez általában azért elég kell hogy legyen.
Vagy lehet hogy csak nem akar aludni és akkor valami mással is próbálkozhatsz pl. Énekelsz neki, ringató stb.Nem feltétlenül kell újra mellre rakni.
Növekedési ugrás lehet, akkor szoktak gyakrabban szopizni. Így csinál magának több tejet.
Az is lehet, hogy túl korán teszed le, és megébred. Erre az a megoldás, ha kivárod, amíg mélyen alszik, ez 20 perc.
Nálunk sokat segített az esti elalvásban a levendulás fürdető. Egy órás helyett fél órás lett az esti rituálé.
Abban az esetben, ha te kellesz neki, akkor abból választhatsz, hogy szoptatod, ringatod, vagy ordít.
5. vagyok
Nálunk nincs kifejezetten rutin, olyan értelemben, hogy pl. fürdés után evés aztán alvás. Én általában nap közben fürdetem meg, mert nagyon bukós, és sokszor üvöltve ébred, olyankor nincs időm/idegzetem még előtte megfürdetni, mert végig üvöltene közben, így én akkor fürdetem, mikor ébren van már egy ideje és minimum 2 óra eltelt evés óta. Szóval nekünk az este olyan, hogy eszik 7 körül, aztán vagy alszik egyet vagy nem, mikor hogy, utána 10 körül eszik megint, de olyankor már bemegyek vele a szobába, ahol csak éjjeli fény világít. Evés közben ha belealudna, akkor megnyomkodom a talpát (ezt a kórházban mondták, hogy így tudom felébreszteni), mikor pedig már csak komfortszopizik, akkor kap cumit (nálunk csak a MAM Perfect Night vált be, a többi nem kell neki se). Párnának dőlve magamra teszem, általában pár perc alatt elalszik. Ha nyűgös, van, hogy 1 óra is, olyankor köpködi ki a cumit, de mindig visszateszem, egy ujjal megpróbálom tartani valamennyire, mert van, hogy nagyon kapálózik, és csak azért esik ki, mert belekap a kis kezével. Nálunk ez bevált. Ha már csak szuszog egy ideje, akkor pedig óvatosan legörgetem magamról, a hátát pedig kicsit kitámasztom a takaróval, szerintem olyan érzés lehet, mintha a karomban lenne. Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!