3 hónapos lesz a kisfiam, kizárólag anyatejet kap. Mivel éjszaka jól alszik, egyszer felkelek fejni anyatejet, amit másnap lefekvés előtt cumisüvegből adtam neki oda. Hogy szoktassam ismét a cumisüvegre?
Köszönöm a tanácsokat!!! Fürdetés előtt is megszoptatom fél órával, hogy ne legyen türelmetlen a fürcsinél. Aztán nemsokára ismét, tehát nem telik el 2 óra sem, igy kevés még a tej addigra. Ekkor jókor jött a hajbalban lefejt anyatej, különben kinlódunk a lefekvésnél. Sajnos a kanalazás sem jó, a konakiont is kiköpi. Korábban ezt is a cumisüveg cumijába tettem némi vízzel, igy becuppantotta :o) Akkor lehet maradok annál , hogy tuszmákolom a cumisüveget. MOst vettem NUK-os cumit, az mellbimbó formájú... hátha.
Muszáj, mert ha tápszerre kerül a sor, akkor végünk lesz :o))
Szia! Én is így voltam mindennel, ahogy te írtad. Mintha magamat olvastam volna. De sajna olyannyira kivoltam a hajnali fejésektől, és a napi teendőktől már kb 3 hós korára a picinek, hogy kezdett nagyon fogyni a tejcsim. Ekkor azt tanácsolták nekem itt az oldalon, hogy ne kelljek fel, mert így ha nemcsak szopi van, akkor nem áll be a kereslet kínálat és persze, ha fáradt az anyuka, akkor tecike sincs. Az írták akkor nekem, aludjak a babával nyugodtan, attol nem apad a tej! Én így tettem, aludtam amíg bírtam és nem keltem fel 2-3 óra alvás után, csak akkor, ha már majd szétrobbantak a cicik. Akkor fejtem. És ez egyre csak tolódott és tolódott, mígnem teljesen elmaradt. :) És aludhattam a manócskámmal én is reggelig. Este nyugodtan rendbeszedhettem a lakást is és aludtam nyugodtan. Olyan jó volt, nem felkelni éjszaka! És miután már nem fejtem, csak reggel valamennyit, mert akkor jól lakott 1 ciciből, a másikat kénytelen voltam lefejni, hogy ne robbanjak, akkor elmaradt az esti pótlás és csak ciciből jóllakott a kicsike. Sőt már le se tudom szoktatni a dudlizásról, még akkor is cucizza, ha nincs már nagyon benne. Akkor szoptatom, amikor kéri. És már 2 hónapja egyáltalán nem fejek, fagyasztva is van elég. Most 6 hós a babu és imád szopizni. Sose kevés a tejem. A pótlást valahogy el kell hagynod. Erőszakold rá magad, este, hogy szopizzon. Tanács: szopiztasd meg, ha már nincs benne, foglald le valamivel, kb 20-30 perc és újratermelődik a tej és ezt addig, míg elég nem lesz neki. Nekem bevált.
Ez csak egy vélemény. Remélem nálad is bejön, ha megpróbálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!