Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptatnál még ebben...

Meddig szoptatnál még ebben az esetben?

Figyelt kérdés
15 hónapos múlt a baba. Nekem már egy ideje nyűg a szoptatás, kellemetlennek és idegesítőnek érzem a baba száj-és nyelvmozgását, alig bírom kivárni, hogy befejezze az oldalankénti kb 10-10 percet. Mondtam a férjemnek, hogy legfeljebb 18 hónapos korában szeretném abbahagyni, de ő ellenzi, mert szerinte a gyerek érdekét kell néznem és nem a sajátomat.
2018. dec. 8. 20:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Még 3x kap, reggel felkelés után, ebéd után és este,de előfordult már hogy az ebéd utáni kimaradt mert úton voltunk és egyáltalán nem hiányzott neki. Az éjszakairól 11 hónapos korában leszoktattam.
2018. dec. 9. 09:52
 12/13 anonim ***** válasza:
50%
Siman hagyd abba, ha nem akarod. En egy evesen ereztem ezt, de alapbol nem akartam tovabb. Nem tudom elkepzelni, h megeszi a kacsacombot kaposztaval aztan racuppan a cicire...
2018. dec. 9. 10:16
 13/13 Coffelia ***** válasza:
52%

Nekem is ekkortájt volt egy hullámvölgyem, frászt kaptam az ingertől magától...

Aztán végiggondoltam a gyerek szemszögéből. Először is itthon még nagyon sok tévhit él az anyatejes táplálással kapcsolatban. Nincsen olyan, hogy x életkor után nem táplál, ugyanúgy tartalmaz fehérjét, zsírt, monoszacharidokat, asványi anyagokat és nyomelemeket, mint korábban. Csak egy 15 vagy egy 25 hónapos esetében az adott életkori igényekhez alkalmazkodva. Ez egy csodálatos dolog, a te anyatejed konkrétan a te gyerekednek készül, az ő szájában megjelenő vírusok, bacik felismerése nyomán, amely infókat a bőr receptorai a mellbimbónál felvesznek. Sajnos a komplett mechanizmus nem ismert még, és én is laikus vagyok, de arra, hogy órákon belül konkrétan a saját betegségeire kapjon immunizáló anyagot... na erre semmilyen tápszer nem képes.

Amikor ezt végiggondoltam, elhatároztam, hogy a saját ütemében tágítom majd a határait. Két es fél éves lesz, 3x cicizik egy nap, teljesen átalakuktak a szokásai és a cicizések időtartamai, már nem teher. Még egy sima takonykórnál is áldás.

2018. dec. 15. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!