Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen esetben szedhetek...

Ilyen esetben szedhetek fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam még reggel-este szopik, nem sok tejem lehet kb fél decit ha kiszívhat összesen, de ragaszkodik hozzá, ezzel nincs bajom erőszakkal elvenni nem akarom. Nem hiszem, hogy elapadna mostanában, mert kb 1 éve már ennyi a tejem. Viszont szeretnék szedni fog.gátlót. viszont szerintem szoptatás alatt szedhetőt nem írnának föl, inkább azt mondanák szoktassam már le. Vagy írnának? A rendes, ami nem szoptatós időszakra van az meg káros lenne a fiamra, nem? Vagy az a tejmennyiség már nem számít ilyenkor? Szerintetek?
2017. dec. 28. 12:20
 1/6 A kérdező kommentje:
Menstruációm már van, viszont rendszertelen 23-29 nap közt változik.
2017. dec. 28. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Ha nem akarsz unokát, akkor szedd! ;)
2017. dec. 28. 13:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem írass fel olyat, amit szoptatás alatt lehet szedni. Ha a doki rá akár beszélni, hogy inkább válaszd el a kicsit, akkor pedig állj a sarkadra. Ezt nem ő fogja eldönteni, hanem ti. Legfeljebb keresel másik nőgyógyászt. Vannak bőven.

Eleve úgy menj oda, hogy szoptatás alatt szedhető tabit akarsz íratni. Nem hiszem, hogy kötözködni fog.

2017. dec. 28. 14:40
 4/6 anonim ***** válasza:

A szoptatás alatti szedhető fogamzásgátlókról én a megbízhatóság szempontjából nem sok jót hallottam.

De ha nem gond, hogy esetleg kis testvére lesz a fiadnak, akkor kérj olyat. Illetve beszéld meg az orvosoddal, hogy ilyen helyzetben vagy és ő mit javasol.

De személy szerint én saját tapasztalatomból mondhatom, hogy szülés után abszolút semmilyen fogamzásgátlót nem tudtam szedni, mert az összestől bajom volt, így maradt az óvszer, ami tökéletes évek óta. És így a szoptatás se lenne gond, bár nekem hamar elment a tejem, illetve nem is szoptattam volna 3 évesen a fiamat. De ez meg a te dolgod.

2017. dec. 28. 14:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, ha óvszert használunk nagyon nehezen megy el a párom, nekem meg akkor már fáj az együttlét. Megszakítással védekezünk általában, de azt meg nem kell részleteznem gondolom miért nem jó. A megbízhatóság szempontjából is szeretnénk biztosabbat, de ha a szoptatós fog.gátló sem az akkor nem tudom... Spirált nem szeretnék az biztos.
2017. dec. 29. 09:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem akarlak bántani, de a párod nemes egyszerűséggel rágörcsöl az óvszerhasználatra. Annyira vékony az óvszer anyaga, hogy abban nem veszi el senkinek az érzést. Max. tompít rajta valamennyit, de annyit nem, hogy csak sokára tudjon elélvezni. És ha nem akartok gyereket, akkor márpedig védekezzetek rendesen.

Esetleg az is lehet, hogy nem megfelelő a mérete az óvszernek. Lehet nagyon szorítja, akkor meg nagyobbat kell venni.

2017. dec. 29. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!