Anyukák, miért szerettek szoptatni?
Azon kívül,hogy meghitt szoros együttlét a babával. Mert
azt szoptatás nélkül is meg lehet teremteni. Azért kérdezem,mert én most így 1 hónappal a szülés előtt hadilábon állok vele és hátha valaki tud olyat írni ami változtat ezen.
én nem szerettem szoptatni. Volt előnye, nem kellett melegíteni, mindig kéznél volt, nem kellett kaját magunkkal hordani, mindig pont annyi volt, amennyire szüksége volt a gyerkőcnek.
Sokáig fájt, töbször begyulladt -szóval nem szerettem, de mivel ez volt a legjobb a babának, így természetesen megadtam neki, hiszen képes voltam rá. Gyűrtük 13 hónapig így is. Magától hagyta abba.
Nem kínzás a tápszer, főleg ha nincs más opció. Képzeld el az anyatejet úgy, mint egy pluszt. A tápszeres babák is lehetnek egészségesek és kiegyensúlyozottak, de az anyatejet a természet olyanra alakította, hogy ez a legtökéletesebb a babának.
Akkor szoptass, ha mindkettőtöknek jó érzés. Van, akinek csodálatos intim élmény, de van akinek nehezen megy, fáj és szenvedésnek tartja. Ha neked a baba minden etetése szenvedés, akkor nem éri meg.
Szerintem mindenképpen adj egy esélyt a szoptatásnak, hogy tudd milyen. Kérj segítséget a kórházban, hogy el tudd kezdeni, próbáld ki, és dönts utána. Ha nem megy, bármikor abba lehet hagyni. A tápszer nem rosszabb a babának, mint egy folyamatosan feszült anyuka.
Nem fűztek hozzá különösebben érzelmek, voltak cuki pillanatok :)
De ezt adta nekünk a természet, tehát valamiért jó kell, hogy legyen! Nekem szerencsére csak az első egy hét volt nyögve nyelős, onnantól flottul megy, és ennek már majdnem két és fél éve.
A meghittség inkább nagyobb baba korában jött, eleinte ilyan irgalmatlan hosszú ideig szopizott minden alkalommal, hogy rászoktam közben az olvasásra-filmnézésre, hiszen az 50-70 percen át csukott szemmel szippantgató csecsemőm látványa valljuk be, hiába űbercuki, napi 8 alkalommal azért már másféle ingerért is kiált... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!