Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 15 napos a babám. Mennyit...

15 napos a babám. Mennyit "illik" ebben a korban ennie? Mérem őt és a 20 grammtól 60 grammig változó. Ez elég?

Figyelt kérdés
Még valami: Nagyon fontos lenne a fejés? Sajnos nem tudok lefejni, max. 1-2 cseppet, azaz semmit..
2008. nov. 4. 18:53
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell mérni a babákat, ők ugyanis nem olvassák a szakirodalmat és nem tudják, hogy a nagyokos felnőttek azt találták ki, hogy x mennyiséget meg kell enniük. Azt viszont pontosan tudják, hogy éhesek-e vagy sem.

Tedd mellre a babádat mindig, ha kéri (az se baj, ha akár óránként is kér néha, lehet, hogy csak szomjas, de akár meg is éhezhet, hiszen az anyatejet egy óra alatt lebontja a kisbaba szervezete). Addig szopizzon, ameddig akar, ha már nem kér, valószínűleg jóllakott. Egy kiegyensúlyozott, jókedvű baba tutira nem éhes, akkor meg minek mérni?

Fejni elég akkor, ha mindenképp szeretnél adni másik babának, vagy eltenni a fagyasztóba. A legkényelmesebb, ha kialakul szépen a kereslet-kínálat és nincs szükség fejésre.

Ne aggódj, végképp ne foglalkozz a "hozzáértő" védőnőkkel és egyebekkel. Szopis ügyekben ha végképp tanácstalan vagy, hívd fel a La Leche ligát, segítenek. Csak szoptass, amikor a babád kéri és minden rendben lesz! Én is így csinálom, a lányom 3 hós múlt, kizárólag anyatejes.

Sok boldogságot a picurhoz!

2008. nov. 4. 19:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az első válaszolóval, ne méricskélj, nyugodtan hagyatkozz a babádra, mindig tedd mellre amikor csak szopizni akar, akár éhes, szomjas, fáradt, nyűgös..stb.

Az én babám 6,5 hónapos, sose mértem mennyit eszik, és nem is fejek, igény szerint szoptatok, még mindig csak anyatejet kap, vidám kis vasgyúró.

Boldog babázást!!

2008. nov. 4. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:
igazuk van a választ adóknak.ne mérd!addig amíg a babád kiegyensúlyozott kit érdekel hogy mennyit eszik?volt hogy óránként rákellett tenni a cicire,főleg az elején mert hol kevesebb hol több tejecske volt.
2008. nov. 5. 09:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, kicsit megnyugodtam. Akkor fő az igény szerinti szopi! Csak mindenféléket mondanak az emberek, már nem tudom mi a jó... Inkább hallgatok az ösztöneimre!
2008. nov. 5. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!