Kisfiam 17 hónapos. Reggel és este szopik még. Ilyenkor kb. mennyi tej termelődik még? Estleg lemérte már valaki? Gondolom persze hogy egyénenként változó.
Én a minap pár napig kórházban voltam, úgyhogy megpróbáltam reggel és este lefejni a 27 hónapos lányom adagját. Reggel 40 milit, este 20-at sikerült. :) Ennél ő biztosan többet szopik, de hogy mennyit, még saccolni sem tudom, mert komfortszopik is bőven. Sajna ezóta még laposabb lettem, úgyhogy beiktattam most napi +1 szopit, hogy újra kicsit többet termeljek.
Kisfiad mennyi ideig szopik egy-egy alkalommal? Huzamosabb ideig szív vagy csak néhány kortyot?
NA EZÉRT MONDOM, HOGY TELJESEN FELESLEGES ILYEN NAGY BAbákat szoptatni. minek 20 milláért??? nem értem.
főleg a 27 hónapost, és még ezért képes vagy 3egyszer szoptatni? ez már csak cumizás, nem eszik a baba. minek termeljen többet a mell? ilyenkor már régen leválasztani kellene.
Köszönöm a véleményed, de nem értek vele egyet.
1. A lányomnak nyilvánvaló lelki igénye van a szopásra, pl. minden reggel közli velem ébredés után, hogy "tejcsi". (Ha tudnád, hogy együtt is alszik velünk..:D) Várja, kéri és boldogan hozza a szopis párnáját, utána pedig vidáman megy a dolgára. Este pedig rajtam alszik el a legnagyobb nyugalomban. Mindez engem (és a férjemet) egyáltalán nem zavar, sőt, nagyon ürölök neki és elégedett vagyok. Nagyon is megdolgoztuk a magunkét, hogy sikeres szopi-páros lehessünk.
2. A szoptatás ideje alatt VÉGIG tapasztalom az anyatej jótékony hatását: akár a védőoltások körüli (számunkra ismeretlen) "szokásos" nyűglődésről, akár az 1 székrekedésről, 2 hasmenésről vagy az 1 influenzáról volt szó. Utóbbi esetben a családban egyedül a lányom volt az, akin nem tapasztaltunk semmilyen tünetet, pedig ő is ott volt velünk a vírusgócban (végig szoptattam). Ezen kívül pedig magas, karcsú, eleven kislány, ránézésre sem szenved (fizikailag sem) hiányt semmiben. Úgy hiszem, hogy ezt az anyatejnek is köszönheti.
3. Mivel a korai (felesleges) tápszeres pótlásnak köszönhetően sajnos ekcémásak lettünk, ezért számunkra különösen ajánlott a hosszú távú szoptatás, amit igyekszem is megvalósítani.
4. Az ominózus miliket én fejtem ki (műtét után!), mint írtam is, ő ennél biztosan többet szopik ki. Azért foglalkozom még most is a szaporítással, mert az ősszel induló bölcsi első hónapjaiban még szeretném szoptatni, hogy ezzel is csökkentsem a szokásos közösség-betegségek előfordulását.
5. És végül, leendő szoptatási tanácsadóként elég sokat foglalkozom a szoptatás lelki és fizikai hatásaival anyára és babára nézve egyaránt. Én nem a szeparáló, hanem a kötődést segítő nevelés híve vagyok.
Nem kell velem egyetérteni, de a lebeszélést megpróbálni sem érdemes. ;)
Köszönöm a legutóbbi hozzászólásodat!
19 hónapos a kisfiam, ő is szopizik még, reggel, este és néha kéri a déli alváskor is. Hasonlóan gondolkodom a szoptatásról, és jól esett olvasni soraidat, mert én is egyre több csodálkozó arcot látok magam körül, amikor kiderül, hogy a fiam még anyatejet kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!