Hogy lehet megtanitani a babat helyesen szopizni?
Sajnos keves a tejem, ezert uvegbol potlast kap a babam. Szeretnem, ha csak cicizne kesobb, de ez egyelore nem megoldhato a mennyiseg miatt. Ha cicin van, gyakran abbahagyja a szopast, csak cumizik. Hogy lehetne „ ravenni“ a helyes szopizasra?
Mar voltunk szoptatasi tanacsadonal is, sajnos nem volt tul hasznos.
Majd rájön, hogy a leghatékonyabb. A tejed akkor is szaporítja, ha csak komfort szopizik.
Sajnos az üveg miatt könnyen ellustul. Megszokja, hogy abból könnyen jön, nem akar a tejért megdolgozni. Először mellre teszed, ugye? Akkor mohóbban szívja, ha éhes.
Nos, annyit tedd mellre amennyit csak lehet hogy felszaporodjon a tejed. (kereslet kinalat).
Cumisuveg helyett valami alternativ modszert kellene kiprobalni. (fecskendo, sved itato) egyebkent a helyes mellre helyezes nagyon fontos. Neked is el kellene lazulni. lll.hu-n nezz meg szoptatos fuzetet, probalj ki tobb szamodra - szamotokra kenyelmes pozt. En a bimbovedot sem ajanlom. Nehez elhagyni ha egyaltalan azzal menne neki.. Igyekezz a kisbabaddal lenni par napot nonstop ha teheted. Hagyd szopizni, ne foglalkozz ezalatt lehetoleg massal. (hazimunka fozes stb, ezt most hagyd meg másnak)
Ha pihen pihenj te is, a tej akkor termelodik ha normalisan pihensz, nem idegeskedsz es eszel iszol. Ha "cumizik" azzal is ingerel, szaporitja a tejet. Hagyd neki picit meg ha nehez is az elejen. Hidd el, meghalalja magat az a par nap.
En ebben a konyvben talaltam sok szamomra hasznos infot:
Kitartas.
Nekem is kévés tejem volt
Pffuuuu ez a javító a hálálom telefonon..
Én fiam is bimbóvédős szopis volt. Simán elhagyta.
Lányom cumisüveges volt első 3 hétben. Aztán elhagytuk a tápszert és csak anyatejes lett. Most 13 hónapos és még mindig szopizik :)
A fujfúj üveg meg fújfúj védős tankönyvanyuk legnagyobb szabályait írtuk felül a gyerekeimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!