Pszihés probléma a szoptatással, másnak is van/volt?
Most kérem a szoptatás és cici párti anyukák ne írjanak.
Még nem született meg a babám, de rosszul vagyok a szoptatás gondolatától is. Attól is ha képen látom, és bármilyen tárgytól ami ehhez kapcsolódik( sz.párna,fejőgép,sz.maelltartó.) Így a tápszeres tápláson gondolkodom. A "sz.tanácsadó" nem jöhet szóba, ettől a foglalkozástól is rosszul vagyok.Nekem nem az kell hogy rábeszéljenek,hanem hogy fogadják el. Ha van/volt így valaki,a kórházban ezt hogy beszéltétek meg a csecsemőssel,szülésznővel védőnővel? Vagy ahogy megszületett a baba megváltozott ez bennetek?
11: Szép modern világunkban lehet ezt a hisztit eljátszani, mert van tápszer.
Az elmúlt pàr tízezer évben nem létezett. Aki nem szoptatott, annak a kisbabája meghalt. Úgyhogy az egyik legősibb ösztön, ahogy arccal a melled felé ölbe veszed a babàd, ő pedig keresni kezdi a melled és szopni kezd. Akiben ez nincs, az pont olyan "egészséges", mint akiben pl. nincs nemi vágy.
Az pedig külön sajnálatos, hogy ez a sok modern felfogású nő azt nem érti meg, hogy a gyereke nem a tulajdona, akivel azt csinál, amit kedve tartja. Főleg így, hogy egyre több bolondéria terjed a fiatal anyák között.
Ez egy egészségügyi probléma. Mentális egészség is létezik. Erre miért lenne normàlis legyinteni? Ha szívrohamot kapsz, akkor se foglalkozol vele? Mi a különbség? Azért, mert nem a te egészséged, nem neked fog fàjni?
Teljesen megértelek... es engem is lepontozhatnak az ősanya szopifanokannyi akik 48 hónapos (nem is 4 éves, hanem toljuk hónapban) korukig szoptatnak....
Annyi amugy a különbség h én szoptatok még de ne tudd meg hogy várom a végét... Én csak azért csinálom mert eddig 3szor próbáltam a tápot és olyan mellgyulladasom lett, h sírtam :( így marad a szoptatás... De baromira fáj, védő nem kell neki, fejni nem tudok úgyhogy ördögi kör...
Amúgy vigyél be tápot de szerintem azt se kell. Írd a babafészekbe egy cetlire h adjanak tápot a babának és adnak. Lehet kapsz is egy dobozzal :)
Csak legyél nagyon ügyes az apasztással, mert ha szopik ha nem, az be fog lövellni és az nagyon fáj :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!