Akinek gondok voltak a szoptatással/tejmennyiséggel, mi volt a probléma?
Nekem az elején elég kevés tejem volt. Nem tudom mennyit ihatott a baba, de szoptatások után 5-10 ml-t tudtam csak lefejni.
Kb 1 hónap után azt mondtam minden megteszek a több tejért ami csak létezik. Édeskömény teát és tejfakasztó teát ittam + vizet, kb 5-6 litert naponta. Már konkrétan hányingerem volt a folyadéktól.
Vettem egy elektromos mellszívót és napi 5-6-szor fejtem, kb fél órákat.
Illetve lefeküdtem pihenni ha a babám engedte, akár a legnagyobb kupiban is és nem agyaltam állandóan a tejtermelésen.
Pár hét alatt szépen beindult a tej, a mélyhűtő mindhárom fiókja tele volt tejjel, igazából fel sem tudtuk használni mindet.
Most 13 hónapos (kb 8 hónapos korától már nem fejek), de még mindig annyi tejem van amennyi kell, még szoptatok napi 4-5ször.
Gratulálok első :) ügyes voltál.
Kedves második. és akkor neked nem is indult be? mikortól lett teljesen tápszeres a babád? és az a oxticin-ről beszélsz amit szülésnél adnak?
Én a lányomat az elején rossz gyakorlattal szoptattam: időre, állandóan mértem, tápszerrel pótoltam, üveget és cumit is kapott... szóval nem volt meglepő, hogy nem is ment jól a szoptatás, a tejem se volt elég.
Aztán valamikor 2-3 hónapos korában megelégeltem és addig olvastam, telefonáltam, kételkedtem és próbálkoztam, míg végül kikötöttem az igény szerinti és kizárólagos szoptatásnál. És ez végre nálunk is bevált, nagyon gyorsan megoldódott minden gondunk, lett elég tejem. És emellett 180 fokos fordulatot éltem meg a gyerekvállalással, -neveléssel, anyasággal kapcsolatban is, aminek pláne örülök.
Végül 40 hónapig szoptattam őt, és a 2 éves kisfiam is szopizik még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!