Most van tejem vagy nincs? Van olyan hogy átázom, de olyan is hogy hiába szopik a babám nem jön neki semmi. Olyankor feszül és nagyon sír. Mitől van ez?
Az is lehet (ha feszít a baba) hogy mohón evett, sok levegőt nyel.Büfiztesd egy kicsit és utána etesd tovább.
És türelem.szerintem van elég tejed, csak meg kell tanultotok együtt enni.
Szia! Nekem is ugyanez a problémám. Hajnalban már mindig átázik a pizsamám,meg néha nappal is ha hosszabb idő telik el és mégis napközben meg sokszor szenved rajtam a babám mert nem jön elegendő tej. Biztos, hogy nem elég mert még mindig mérem pont ezért. Lányom most 3 és fél hónapos és teljesen változó, hogy mennyiket eszik. Az átlag 100 gr, de többször előfordult már, hogy csak 60 gr-ot evett. Ilyenkor hamarabb megéhezik utána és ismét 50-60 gr-ot tud csak enni, ennyi termelődik kb 2 óra alatt. Ezzel a két evéssel össze jön a 120 gr kb 4 óra alatt. Igyekszem mindenféle tejszaporítót inni, de csak rövid ideig használnak, ezért váltogatom őket.
Nem tudom mit lehetne tenni, hogy egyenletes legyen a tejtermelés, én még eddig nem jöttem rá.
Ma délelőtt 10-kor pl. tudott enni 170! gr-ot ( ez két ciciből jött össze és azóta még nem éhezett meg. Talán még eltelik egy óra, hogy enni kér és lesz megint kb. 100 gr. Amúgy soha nem tudtam fejni 10-20 gr-nál többet, még akkor sem mikor még kicsi volt és nem kért annyit, pedig lett volna, éreztem. Van elektromos és kézi szívóm is, de egyikkel sem megy.
Persze, van tejed! Amikor átázik a ruhád, előtte figyeld meg, hogy mit érzel (beindul a tejleadó reflex, olyan feszülős, bizsergetős érzés). Ha ugyanezt érzed akkor is, amikor a baba elkezd enni - persze nem azonnal, hanem egy kicsi cumizás után -, akkor semmi gond. Eszik, nőni fog, stb. Lehet, hogy nagyon spriccol neki a tejcsi, azt nem szereti, vagy sok levegőt nyel, ... nagyon sok oka lehet, hogy sírni kezd. Szoptatsd igény szerint, akkor nem lehet gond! ....
Az előttem írónak: az, hogy egyszer kevesebbet, egyszer többet eszik a baba, az normális. Mint ahogy mi sem vagyunk egyformán éhesek. (Én is mértem egy hónapos koráig a kicsim anno a magam megnyugtatására. Azután akkor szoptattam, amikor csak akarta. Minden rendben volt, ő is meg én is nyugodtak voltunk.
A szoptatós tea meg nagyon jó - szélhajtó és görcsoldó keverékek vannak benne, ami átjut az anyatejbe is -, de nem attól, hanem a sok folyadéktól, a vegyes étrendtől és a stresszmentes, nyugodt napoktól lesz tejed. Úgyhogy no para, ne aggódj, babázz és szoptass boldogan!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!