Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, hogy a babám...

Honnan tudom, hogy a babám kiüritette a mellemet? Az lehetséges, hogy olyankor ideges, erőlködik, nyugtalan. Vagy már nem tudja kiszívni a hátsó tejet? Ha én megnyomom akkor még jön belőle.

Figyelt kérdés
2010. júl. 21. 15:53
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja és négy hetesek vagyunk
2010. júl. 21. 15:54
 2/2 xStefix ***** válasza:
100%

Hm. Ez a viselkedés mindenképp utalhat erre. De! Mivel még nagyon picik vagytok, ezért csak ebből nem lehet egyértelműen következtetni, hogy kiürült a melled. Lehet, hogy a babád még nem elég ügyes/erős ahhoz, hogy teljesen kiszopizza a hátsó tejet is.

Én ilyen esetben azt szoktam javasolni, hogy egyrészt figyeld meg a babád viselkedését szopi közben (mikor nyel, mikor cumizik, hányszor van tejleadó-reflex, hogyan ürül a tej), valamint nyugodtan nézegesd, tapogasd meg többször is a melled, hogy lásd, érezd, hogyan változik a szoptatás közben. Másrészt pedig, ha gondolod és módod van rá, fejés közben is le tudod ellenőrizni, hol tartasz, mennyi tejhez milyen állapotú mell "tartozik" és mikor nem jön már ki több tej.

Végül, az erőtlen/ügyetlen pici babáknál segíteni szokott, ha egy szoptatás alkalmával (többször) is mellet váltasz, mert az egymás utáni reflexek hatására alaposabban ürülhet a tej.

2010. júl. 21. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!