Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek most hogy szinte...

Mit tegyek most hogy szinte semmit nem eszik?

Figyelt kérdés

Kislányom 9 hónapos múlt, eleinte a hozzátáplálásnál sokmindent elfogadott és egész jól eszegetett de mostanra szinte semmit nem fogad el cicin kívűl, pár kanál esetleg aztán kész. A tejem viszont nagyon lecsökkent az útóbbi hetekben, sokszor nincs is benne szinte semmi és sír amikor nem jön, ma ittam laktoherbet de nem éreztem változást

Mit tegyek? Alig gyarapszik

2010. jún. 19. 21:36
 1/6 xStefix ***** válasza:
100%

Egyik napról a másikra nem lesz több tejed...

Mindenképp szoptasd őt igénye szerint, ha nagyon gyakran és éjjel is kéri, akkor úgy. Ezzel jó esély van arra, hogy pár nap múlva már több tejed legyen, még ennyi idősen is.

Ha továbbra is nagyon nagy a különbség a tejed és az ő éhsége között, akkor átmenetileg adj neki tápszert vagy tejpépet, ha esetleg elfogadja. De így is dolgozz a tejen.

Nálunk is volt néhányszor olyan, hogy a lányom hirtelen csak szopizni akart, de nekem sem volt addigra elég. Én ilyenkor 1-2 napos "szopitúrát" tartottam vele, amivel újra többet termeltem. Én nem erőltettem ilyenkor a szilárd ételt, úgy voltam vele, hogy ő tudja, mire van szüksége. Ő jelezte, hogy több tej kell és együtt megtermeltük. :)

2010. jún. 19. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
sürgősen találd meg azt a tápszert amit elfogad. lehet hogy hetekbe telik, mire megszokja és megiszik egy normál adagot belőle. 1 éves kor előtt ha elfogy a tej, akkor muszáj tápszert adni, nem állhat meg a növésben emiatt.
2010. jún. 19. 21:46
 3/6 A kérdező kommentje:

De nem fogadta el és most sem fogadja el soha a tápszert! Semelyiket sem! Régebben 3 hónaposan meg 6 hónaposan volt hogy lecsökkent a tejem és tápszerrel akartam helyettesíteni de egy kortyot sem sikerült megitatnom vele pedig vagy 5 félét kiprobáltunk

Persze cicizhet amikor csak akar és amennyit csak akar ez születése óta így van...próbálok fejni szoptatás után hátha segít :(

2010. jún. 19. 21:57
 4/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
fel a fejjel, hiszen akkor már kettő hasonlón túljutottatok! a teát csak idd folyamatosan, az se órák alatt hat. kitartást, pár nap múlva nem lesz gondod, hiszen jól csinálod, sűrűn cicire teszed a picúrt.
2010. jún. 19. 23:37
 5/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. mi is végigmentünk ezen, azzal a különbséggel hogy volt tejem, de nem akarta elfogadni (megjött). Próbáld ki ezt: tízórai: Sinlac (rizs alapú, semleges ízű tápszer)gyümölccsel. ebéd: zöldségpüré hússal és Sinlac-kal, uzsi: Sinlac, vagy túró vagy joghurt. Így biztosan tud gyarapodni. De ugyanigy a tápszert is tehetsz a kajájába, ha magában nem issza is meg. De pl a Sinlac-ból ital is készíthető, hátha azt meginná.
2010. jún. 20. 08:43
 6/6 anonim válasza:
100%
A lényeg, hogy szoptatsd, amikor kéri. Lehet, hogy jön a foga, vagy valami "baja" van, azért bújik oda többször. Ha többször szopizik, akkor az ingerre majd egy pár nap múlva több tejed lesz. (Nekem a fejés nem vált be, attól csak még jobban stresszeltem, ha nem "termeltem.) Én a kaját inkább csak kínálnám, ha nem kéri, nem erőltetném. Az erőltetéssel az a baj, hogy inkább az ellenkezője válik be. Persze ez az én véleményem. Az én kicsimnek is volt, hogy szinte csak cici kellett, de egy pár nap után minden rendbe jött. Kitartás! :)
2010. jún. 20. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!