Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10hónapos kislányom nem akar...

10hónapos kislányom nem akar szinte semmit enni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Szoptatod? Mert akkor ne aggódj. Az enyém se evett szinte, csak szopizott, egy éves korában kezdett eszegetni normálisabban. Most húsz hónapos, nem válogat, jó evő. Cicizik még 2-3-szor naponta, de eszik mellette szépen.
2010. ápr. 7. 20:00
 2/10 A kérdező kommentje:

igen anyatejet kap meg mellette kell sajnos tápszer is.

Igy iszik naponta 700-800ml tejet és mellette nagyon ritkán gyümölcsöt vagy egy pár kanál főzeléket. Szerintem ez nagyon kevés van hogy csak tejet iszik és abból sem éri el a 700ml sem. 2.5kg született most kb. 8-9kg között van, nem tudom pontosan mert nincs mérlegünk. De én soványkának látom. Kiegyensúlyozott, vidám és elégg aktív de aggodom.

2010. ápr. 8. 13:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Miért aggódsz, ha vidám, minden rendben van vele, szépen fejlődik és a súlya is normális? Mnden rendben, ne izgulj!
2010. ápr. 8. 20:12
 4/10 A kérdező kommentje:
A védőnő szerint kevés a súlya mert 10felett kéne már lennie és 1éves korára 12.5kg, hát annyi tuti nem lesz 1.5hónap alatt. Mindegy akkor megnyugszom, eszi amenyit eszik lényeg, hogy vidám.
2010. ápr. 8. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:

A védőnőd hülye, már bocs. 20 hónapos, nagyon szépen fejlett kislányom 11,5 kg és 87cm. 5 hósan stabilan ült, 7 hósan állt, 10 hósan egyedül járt, gyönyörűen beszél, semmi gondja nincs abból, hogy nem nagyobb a súlya, sőt! Van olyan barátnőm, akinek a kislánya azt a súlyt követi, amit a védőnőd mond, egyrészt szegény gyerek kifejezetten kövér, nehezen mozog, későn tanult meg járni és komoly bokaproblémái vannak, nem utólsósorban azért, mert túl nagy súlyt cipel.

Ne bánd, hogy nem kövér a babód, a lényeg, hogy kiegyensúlyozott, vidám, jól fejlődő baba legyen, a súlya mellékes.

2010. ápr. 9. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:
A védőnőd tényleg hülyeségeket beszél. Szerintem elég ritka eset, hogy egy 2,5 kilóval született baba egy évesen 12,5 kiló... Az én lányom 4 kilóval született, egy évesen volt 10,25 és tök kis hurkás, pofikás (nem kövér!!!). A gyümölcsöt, főzeléket próbálgasd, de megtömni úgysem tudod. Előbb-utóbb elfogadja majd, nálunk is nehezen ment.
2010. ápr. 12. 22:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Jaj, ezek a védőnők...A lányom 3,6-tal született, egyévesen kicsivel 8kg felett volt csak! Úgy, hogy nála jobb evőt kívánni sem lehetne. Ne a kilókat nézd csak, ha jó kedvű, aktív, akkor nincs baja. Majd rájön, hogy jó dolog az evés, csak ne erőltess semmit. Külön élvezet nekik, ha a szülők tányérjáról csipegethetnek, nagyobb étvágyat csinál általában. :)
2010. ápr. 22. 23:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is védőnő vagyok, de szerintem nem kicsi a babád. Naponta elegendő anyatejet és tápszert eszik. Lehet, hogy az ízlése változik, ami ebben a korban jellemző, a főzelékeket ezért szoktuk kicsit fűszerezni (petrezselyem, kapor, póréhagyma, egyéb zöldek, fokozatosan bevezetve). Amíg jó kedvű, ne aggódj. A babák jelzik, ha baj van.
2010. ápr. 23. 10:44
 9/10 anonim ***** válasza:
A védőnő tényleg hülye (bocsánat, de ez a véleményem). Babád nagyon szépen fejlődik és majd eszik, ha eljött az ideje. Mindig kínálni kell (nem erőltetni) és egyszercsak elkezd enni ( a babák tudják, hogy mi jó nekik). Az én kisfiam 2350 grammal született, 1 évesen 9 kg volt. Most 27 hónapos és 12 kg, szép arányos kisgyerek.
2010. ápr. 23. 12:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy 3kg körül született baba nagyjából megháromszorozza a súlyát 1 éves korára. Az elvárás is nagyjából ez. Tehát a 8-10 kg körüli egyévesek teljesen átlagos, normál súlyúak! Ne aggódj! A védőnőd ezt tudhatná...
2015. jan. 24. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!