Hogy lehet aludni úgy, ha másfél,2 óránként kell etetni a gyereket, hiszen az anyának is van biológiai szükséglete, nagyon félek a szoptatástól emiatt?
Sok helyen olvasom hogy ilyen gyakran kell etetni,nade ez rengeteg- Emellett nem lehet aludnia az anyának. Amint én elaludnék már fel is kelt a baba. Én fizikálisan,szellemileg nehezen viselem a kialvatlanságot (nyilván nem is egészséges),szédülök,hányingerem van,ilyenek. Nem hiába alkalmaztak alvásmegvonásos kínzást sok helyen még az ókori Rómában is, bele is haltak sokan. Nagyon megrémültem.Most vagyok 22 hetes.
Remélem nem bántotok annyira amennyire itt jellemző,mert nem vagyunk egyformák és én sajnos most ezt érzem amit leírtam.
1-2 hónaposan már lehet hogy kimarad egy esti étkezés. Addig strapás nagyon.
Ha nagyon úgy érzed nem bírnád akkor tedd magatokhoz és csak a cicid előveszed és megszoptatod tápszert el is kell készíteni addig meg csak sír a baba.
Ez ilyen, de te vállaltad a gyereket.
Hidd el nem csak te vagy a különleges aki nem bírja az éjszakai felkeléseket, mindnyájan ilyenek vagyunk, mindenkinek nehéz, de hozzá lehet szokni, és nincs is más választás.
Egyébként, épp, hogy a szoptatással könnyebb, sokkal rosszabb a tapszerrel amikor üvölt éjjel torka szakadtából a gyerek, te mész a konyhába, kevergeted, melegíted a tápszert. Aztán túl forróra sikerül, akkor meg hűtheted el. Úgyhogy , pont ez miatt kellene inkább aggódni, nem pedig a szoptatás miatt , amit felalomban is megtudsz csinálni és pár percig tart.
Más választásod nem lesz, mint bírni, ha nem akkor örökbe adod annak aki majd bírja.
Az, hogy mikor fogja átaludni az éjszakát, az nem attol fugg, hogy mivel eteted, hanem, hogy milyen babát kaptál.
Nagyon elenyésző azoknak a száma ,,akik hamar átalusszak az éjjelt, olyan egy másfél éves kor körül van átlagban aki már alszik. Viszont igen sok van, aki kettő, három évesen is többször kel éjjel. Úgyhogy ha szerencséd van hetekre számíthatsz nem alvas teren, ha nincs szerencséd akkor évekre. De mint az előbb is írtam ez van , ezen nem kell sírni , te vállaltad.
Na most, több olyan anyukat ismerek ahol a baba alszik éjjel zokszó nélkül. Lehet h te is ennyire szerencsés leszel.
Amúgy ha nem, hat 3 óránként kelsz, tényleg el kell fogadni különben még depressziós leszel. Ez egy viszonylag rövid időszak, gondolj mindig arra, hogy el fog múlni!!!!! Pár hónap ez életedből, semmi az egesz! Ezt első gyerekkel nehéz elhinni, de mindig mondogasd magadnak.
Ha egyszerűen akarod megúszni, vegyél agyhoz csatlakoztatható kis agyat, akkor mikor egyet nyekken oldalra fordulsz, félálomban megszoptatod és alhattok is.
9 hónapos a lányom és inkább nem írom le az éjszakáinkat :D Ha valaki megkérdezi és elmondom, akkor csodálkoznak, hogy hogy nem vagyok fáradt. Fáradt vagyok én is, de előfordulhat, hogy a gyerekvállalás ezzel jár, úgyhogy mosolyogva csinálom végig a mindennapokat. De másképp nem is lehetne, mert akkora csodának élem meg, hogy van egy babám, mintha 10 évet vártam volna rá, pedig elsőre össze jött.
Hogy ellenpéldát írjak, van a családban egy ikerpár, ők fél évesek, este 7-kor elalszanak, reggel 7-kor felkelnek enni és délig ismét alvás van. Ilyenek az első perctől. Szóval nem biztos az, hogy neked is kelni kell majd éjszaka.
Nálunk nagyon pukis a gyerek, volt olyan, hogy a rezgős nyugiszékbe ültettem éjszaka, szélcsövezni kellett, aztán persze peluscsere. Visszatenni a helyére, felébred, újra cici negyed órán keresztül, aztán újra próbálkozás...
A 6. hónap körül feladtam, most már együtt alszunk. Leszedtük az ágyunk lábait, összetoltuk a nyitott kisággyal. Lényegében jövünk-megyünk álmunkban. 4 óra körül arra ébredek, hogy matat, cicizik. Fel sem ébredek igazán, csak pár pillanatra. Így sokkal elviselhetőbb, mint jönni-menni egész éjjel. Nagy, masszív baba, nem féltem, hogy éjszaka baja esne... Ha pici, törékeny vagy beteges lenne, valószínűleg jobban ragaszkodnék hozzá, hogy a légzésfigyelőn aludjon. Szerintem Te is hamar rá fogsz jönni, hogyan tudod a szükségleteiddel összhangba hozni, de én a helyedben nem aggódnék. Ha az ember már 'ott' tart, akkor sokkal egyszerűbvnek tűnik... ;-)
Nem bántani akarok senkit, de már gyerekvállalás előtt végig kell gondolni azt is, hogy ha jön a baba onnantól az élet már nem olyan mint előtte.
Ha szoptatsz,ha tápszeres az első hónapokban a babák felkelnek és mindegyik verzióban nehezek az első hónapok.Szerintem sokkal ritkább az első naptól éjszakát végigalvó baba mint az olyanok akik 2 óránként felkelnek.Sőt vannak akiknél ez sokáig el se múlik.
Nálunk a baba most épp 8 hónapos és még mindig megébred óránként egyszer, de látod írok tehát nem haltam bele az alvásmegvonásba :D Hogy, hogy érzi magát az ember? Néhanapján úgy érzem egy agysejtem sincs már és kész vagyok.Aztán ránéz az ember a carosra és elfelejti.Majd jobb lesz idővel.
Hidd el, ha jó ha rossz alvó lesz mikor megszületik mindent meg bírsz majd érte tenni csak most még elképzelni sem tudod ezt.Ne parázz előre rajta:) Lehet olyan babád lesz aki egy hónap után végig alussza az éjszakát.:)
Sok boldogságot nektek.:)
Rettento rossz alvo vagyok, illetve voltam, minden kis zajra, moccanasra felebredek, igy en is tartottam ettol, de azert remenykedtem, hogy joalvo gyerekem lesz (annak ellenere is, hogy ferjem is nagyon felszinesen alszik a mai napig). Amiben bizhatsz, hogy nagyon kulonbozoek a gyerekek, baratnom anyatejes kislanya kezdettol vegigaludta az ejszakat, tehat erre is van pelda, es mikor az altatos facebookcsoportban rakerdeztem, tobben is beszamoltak ugyanerrol anyatejes gyerek mellett, viszont az ellenkezojerol is, fuggetlen a taplalas modjatol.
Megszuletett a gyerekem, eloszor 3-4x ebredt honapokig, majd 6-8x, majd megint 3-4x 1 eves kora korul, majd jott egy atalvos idoszak, majd 20 honapos kora ota megint 6-8x... Persze addigra mar azt hittem, hogy jobb lesz. Nekunk egyetlen dolog segitett, annak ellenere, hogy nagyon sok mindent kiprobaltunk, ez pedig a szoptatva egyuttalvas, mert vagy csak igy aludt el, vagy, ha nem igy, akkor fel kellett kelnem ringatni, kulonben uvoltott. Probaltuk sokszor, hosszu ideig kulon szoktatni, felvesz-letesz, stb. Nem ment, nagyon durvan kimerultunk. Az segitett, hogy talaltam magamnak oldalt fekve, kirakott mellekkel egy olyan poziciot, amit meg tudtam szokni alvashoz, a gyerek meg szorosan mellettem... Hat nem igy terveztem, de igy tudunk aludni. En azt mondom, ugy erdemes altatn, ahogy a legtobb alvashoz juttok, ahogy a legkipihentebb vagy.
A kulonaltatassal az volt amugy nalunk a baj, hogy ha mar fel kellett kelnem, akkor nem tudtam visszaaludni, es mire felebredtem, odamentem hozza, addigra o is jobban felebredt, sokkal konnyebb lett, hogy mikor megebredt, csak magam melle huztam felalomban, es mar aludtunk is vissza mindketten, igy meg a 6-8 kelest is viszonylag jol tul lehetett elni, szemben mondjuk 2-4 olyan ebredessel, amikor fel is kellett allnom, kivenni az agybol, ringatni. Es igen, az alvasmegvonas az kinzas. En a fentiek mellett a gyerek 5 honapos kora ota dolgozom is reszmunkaidoben foleg otthonrol. Onnantol tudtam normalisan ellatni a munkam, amikor megtanultam egyuttaludni vele oldaltfekve.
De nem minden gyerek kel fel annyit a nathara, fogzasra, mozgasfejlodesre, zajokra, mint az enyem. Hiaba kinaltam egyebkent vizzel, meg tomtem meg este vacsorara, vagy vittem ki a szabad levegore, probaltam a nappali alvassal trukkozni, sotet, vilagos, stb. Ha nem alakul ki oxigenhiany szuleskor, csokkentheto az eselye a rosszabb alvasnak (kitolasi poz valasztott, nincs hasbakonyokles, hagynak a sajat tempodban vajudni, nem inditanak oxitocinnal illetve a csaszarmetszes eseten nem surgossegi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!