Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan húzzam ki a két etetés...

Hogyan húzzam ki a két etetés közti időt?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hetes lesz. Mostanában sokat fáj a hasa. A védőnő szerint attól is fájhat, hogy nincs meg a 3 óra két szopi között. De mit tegyek, ha a kisfiam 2 óra múlva sír és semmi nem jó neki, csak a cici? Csak megnyugvást akar, de ugye tej is jön és így ráeszik a meg nem emésztett tejre.
2018. júl. 23. 19:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%

[link]

"Két órán belül nem szabad újra mellre tenni a babát

Nem igaz!

Ennek a téves állításnak az indoklásaként legtöbbször azt szokták felhozni: “ha friss tej keveredik a félig emésztetthez a baba gyomrában, az hasfájást okoz.”

Mivel az anyetej nagyon könnyen emészthető táplálék, igen gyorsan – átlagosan másfél óra alatt – kiürül a baba gyomrából. Ezért teljesen természetes, ha egy szopós baba akár 1-2 óránként megéhezik, és enni kér.

A csecsemők általában nem egyenlő időközönként kérdzkednek mellre. Néha hosszabb szünetet hagynak két szopás között, máskor egy órán belül akár többször is szopizni szeretnének. Az elfogyasztott tej mennyisége sem egyforma: amikor nagyon éhesek, alaposan kiürítik a mellet, az elérhető tejmennyiség nagyrészét elfogyasztják, máskor csak kortyolnak néhányat az első tejből szomjuk oltására, megint máskor “csak” cumiznak, és élvezik a nyugalmat, biztonságérzetet és örömöt, amit az édesanyjuk testközelsége ill. maga a szopás ad.

Ha a csecsemő gyakran, rövideket szopik, és az édesanya minden alkalommal a másik mellét kínálja fel, a baba valóban hasfájóssá válhat. Ennek azonban nem az az oka, hogy a félig emésztett tejre frisset szopott, hanem az, hogy rövid szopásai alkalmával mindkét mellből csak az ún. első tejet fogyasztotta el. Ez a tej laktózban gazdag, ami gyakran puffadást, így hasfájást okoz, a baba széklete pedig hígabb, zöld színű lesz. Elkerülhetjük ezt a helyzetet, ha a babát ugyanarra a mellre tesszük vissza, hogy alkalma legyen a mellet kiüríteni, és a zsírdúsabb, hátsó tejhez eljutni."

2018. júl. 23. 21:17
 12/15 anonim ***** válasza:
49%
Kedves kérdező! Mindenki mást mond ezzel kapcsolatban. En nekem ugyan még nem szuletett meg a babám (28 hetes vagyok), de rengeteget olvasok ezzel kapcsolatban, es engem mar most kiborít ez az igény szerinti szoptatás. Az még belefér hogy az első par hétben így etessem, de hogy kesobb is, az nálam kizárt. En ráállok majd a 2,5- 3 órásra. Nálam meg az is kizárt,hogy nagy cula 3 eves gyereket szoptassak, nagyon idétlen szamomra.
2018. júl. 24. 05:40
 13/15 anonim ***** válasza:
52%
Rahibaztal elozo! Detto ugyanazt az iskolat ( eu. foiskola ) vegeztem mint a vedonok. Akik egyebkent par orat tanulnak a szoptatasrol. Viszont, pont, szoptatasi tanacsado vagyok. Ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna ... szoktak mondani.
2018. júl. 24. 07:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik gyerek 3-4 óránként evett váltott ciciből, de hasfájós volt, pedig büfiztettem sokat és espumisant is kapott, és sétálgattam vele órákig, gigy függőlegesben legyen, a másik 2 óránként mindkettőből, és nem volt az, bár nála már nem ettem tejterméket, glutént és tojást (magam miatt). Persze ennyiből nem hiszem, hogy minden baba valamire érzékeny vagy a nagynál tuti ez volt a gond, de szerintem az időre etetésnek, amikor a baba sír és kínjában anya is sír, nincs sok értelme. Magától is beáll pár nap-hét alatt, ha meg nem... hát a kisebbik gyerekem ma is kevesebbet eszik többször, mint a nagy, és ez meg is látszik az alakjukon :)
2018. júl. 24. 08:03
 15/15 anonim ***** válasza:
76%

Védőnő, mint szakember...sírok a röhögéstől. "Tudásuk" középkori és írás-olvasás tudóknak felesleges. Nem hiába nevezik hungarikumnak a védőnői rendszert... Az egyetlen értelme az lehetne,hogy szemmel tartják a gyerekeket és szükség esetén pedig intézkednek,ha elhanyagolt vagy rossz szociális körülmények közt élnek. Sajnos azonban még erre sem képesek,inkább elfordítják a fejüket és maradnak a hasztalan tanácsaiknál. Az öregek a saját tapasztalatukat erőltetik,a fiatalok meg az elavult tankönyvi ajánlásokat.

Szoptatási tanácsadó már önmagában több,mint a védőnő,illetve nekem még a szülésfelkészítőn mondottak voltak hasznosak.

2018. júl. 24. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!