Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan húzzam ki a két etetés...

Hogyan húzzam ki a két etetés közti időt?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hetes lesz. Mostanában sokat fáj a hasa. A védőnő szerint attól is fájhat, hogy nincs meg a 3 óra két szopi között. De mit tegyek, ha a kisfiam 2 óra múlva sír és semmi nem jó neki, csak a cici? Csak megnyugvást akar, de ugye tej is jön és így ráeszik a meg nem emésztett tejre.
2018. júl. 23. 19:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
Ez egy marhaság. Attól fáj a hasa, mert sok levegőt nyel. Szopi közben is büfiztesd. Szoptasd igény szerint ès olvass utána a www.lll.hu oldalon. A védőnőd az ezer éves nézeteket szajkózza, de már rég tudjuk, hogy az időre etetés káros a babának.
2018. júl. 23. 19:52
 2/15 anonim ***** válasza:
40%
Dehogy káros!
2018. júl. 23. 19:55
 3/15 anonim ***** válasza:
81%

Szoptathatsz időre, vagy szoptathatsz igény szerint. Rajtad áll, illetve attól is függ, hogy nálatok melyik válik be. Valahol simán működik időre, mondhatni a babának is az az igénye. Valahol meg nem válik be. Adhatod neki a cicit megnyugvás gyanánt, de ez sem kötelező.

Egyik sem káros. Próbálkozni kell és kitapasztalni mi válik be.

Az biztos, hogy jelenleg az iszsz az elfogadottabb nézet. És az is biztos, hogy bárhogy csinálod, mindig lesznek kritizálóid, akik szerint nem jól csinálod.

2018. júl. 23. 20:02
 4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Várok még véleményeket!
2018. júl. 23. 20:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta,hogy három óránként vagy legalább két és fél óránként szopizzon.

Na ez szép és jó,de a pár napos babám ezt nem értette meg. Volt olyan az elején hogy óránként kérte a cicit. A pocakja nem fájt tőle,csak amiatt sírt ha nem kapott cicit. Most két hónapos és igény szerint szopizik most is.

Probáld büfiztetni szopizás közben. Ha fáj a pocakja masszírozd gyengéden. Kólika tartás

2018. júl. 23. 20:35
 6/15 anonim ***** válasza:
36%

Legelőször is a védőnő egy idióta, már elnézést...de meg sem lep, nem találkoztam még értelmes és hasznos védőnői tanáccsal, pedig többel is volt már "dolgom" sajnos.

A kisfiad valószinűleg "hasfájós", ami kb4 hónapos korig elmúlik, de addig is tudsz neki segíteni büfiztetéssel és igény szerinti szoptatással. Én igény szerint szoptattam és pár hét után be is állt kb 3óránkéntira, ahogy előttem is írták annyi volt az igénye.

Anyatejjel nem tudod túletetni a gyereket és tudd, hogy nagyon gyorsan megemésztik. Pocimasszázs/simogatás, torna, büfiztetéssel, illetve patikában kapható többféle csepp babáknak. Ezzel tudsz segíteni neki, hogy könnyebb legyen. Adj neki annyit nyugodtan, amennyit kíván.

2018. júl. 23. 20:37
 7/15 anonim ***** válasza:
31%

A vedono egy idiota. Gondolom valami regen vegzett oregasszony. Szoptastd mikor keri !

Figyelj oda mit eszel. En krumplin es alman eltem az elso 3 honapban, minden mastol fajt a hasa amit ettem. Utana a 3.-4 honapban mar nem volt gond, persze a cseresznyet es tarsait kerultem. 2,5 evig szoptattam.

2018. júl. 23. 20:37
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell kihúzni a 3 órát, ez egy régi tévhit. A hasfájás sajnos a legtöbb babánál teljesen normális az első 3 hónapban, és ha a fejed tetejére állsz is, fájni fog neki, max erre kitalált készítmények segíthetnek. De attól nem lesz jobb, ha még éhes is marad, mert egy maradi védőnő így látja jónak. Nyugodtan szoptasd meg, amikor kéri.
2018. júl. 23. 20:49
 9/15 anonim ***** válasza:
64%

6os leírta a lényeget.

Kendőben hordozással is segíthetsz. A függőleges tartásban a baba jobban tud büfizni, nem lesz olyan gázos a pocakja.

2018. júl. 23. 20:55
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én iszsz szoptattam, és sokat hordoztam, mert szerintem mindkettő szuper. Viszont ami a hasfájás ellen igazán segített, az a blokk szoptatás : 3 óráig csak az egyik mellém kínálta, utána 3 óráig a másikat, így a baba a zsírosabb hátsó tejhez is könnyebben hozzájut (és kevesebb laktózt kap)
2018. júl. 23. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!