Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Őszintén! Van akit fusztrál a...

Őszintén! Van akit fusztrál a szoptatás?

Figyelt kérdés
Ne kövezzetek meg, de folyamatosan negatív gondolataim érzeteim vannak a szoptatás alatt. Egyátalan nem jön az az érzés amiről sokan ódákat zengnek.. Ettől borzalmasan érzem magam. Talán az is közrejátszik hogy enyhe cumizavvarl is küzdünk ugyanis pótolni kellett, mikor tapszert kap nyugodtan szépen eszik utánna is kiegyenyúlyozott mikor anyatejet akkor közben ő is fusztralt kapkodja a fejét mérgelődik és jól sem lakik ha egy órát lóg is rajta nem lesz kiegyensulyozott utánna. Én már kezdem feladni annyira elkeserít az egész helyzet7nk, közben pedig minden üvegezésnél küzdök a lelkiismeret furdalással hogy szeretném szoptatni és mardos a bűntudat h én nem lelem örömöm benne.. mi segíthet? Volt valaki hasonló helyzetben?

2018. júl. 9. 17:24
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Én szeretek szoptatni, viszont én sem érzek benne semmi extrát. Ha rámnéz közben a gyerek, zavarba jövök, ha belealszik, akkor meg unatkozom. 😂 De amúgy nincs ellenérzésem sem, csak unom az egészet.

Mennyi idős a babád? Muszáj pótolni? Ha sikerülne feltornászni a tejmennyiséget, lehet, megbékélnél a dologgal.

2018. júl. 9. 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
55%

lll.hu én felkeresnék egy tanácsadót.

Én is épp arra várok hogy lehűljön egy kicsit a tápi és adhassam neki. 6 hetes hajnali 4 óta fent van, egész nap a cicin lóg de már mindent megevett belőle nincs több és ilyen iramban nem tudok utántermelni. Dühöng össze-vissza szopizás közben és rángatja a fejét, gondolom éhes. Ritkán kell pótolnom de akkor nagyon bestresszel.

2018. júl. 9. 17:55
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
A második babám volt problémás. Nonstop a mellemen csüngött, közben a két éves "nagy" randalírozott. Nyilván ő is figyelmet szeretett volna. Utáltam, hogy abszolút nem az enyém a testem. Tiszta ideg voltam folyton. A nagy rosszalkodott,a kicsi üvöltött, én meg legszívesebben kiléptem volna az aablakon. Annyira nem voltam ura se a testemnek, se a helyzetnek, nagyon kétségbeejtő volt. 3 hónapig bírtam, aztán átálltunk tápszerre. Egy megváltás volt, sokkal könnyebb lett, de igazán fél évesen sikerült ráhangolódnom a kicsire. Most, másfél évesen meg kifejezetten élvezem. Olyan kis lökött, szédült nőszemély, egyszerűen mindig megnevettet.
2018. júl. 9. 18:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Úristen! Kedves utolsó mintha a mi helyzetünket írtad volna le! Az én babám 6 hetes még csak. Közben pedig a 2,5 évesem randalírozik szintén.. Nagyon nehéz, y mellé fusztraciot kapok csak a védőnőmtől aki folyamatosan csak a "rossz anya vagyok" dolgot erősíti bennem. Olyanokat mond h el kell dönteni h akarok e vagy nem szoptatni mert h biztos nem akarok azért fogy a tejem meg hogy vékony vagyok biztos nem eszek eleget tuti h nem eszek azert nincs tej. Közben pedig halalra stresszelek azért is fogyok. Nagyon nehéz, most mérlegelem h mennyiket eszik nem kell mondanom ez is csak fokozza nyilvan a nyomást :( Bocsi ha nyafogasnak tűnik de már olyan jó érzés kiírni magamból. Ma is sírva jöttem el a védőnőtől mert teljesen azt éreztem h szar vagyok szarul csinalom meg egyébkent is..
2018. júl. 9. 19:09
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Ne aggódj, nem mindenki szereti. Én egyenesen utáltam. Mármint nem a szoptatást, hanem hogy állandóan fájt, kisebesedett, állandóan folyt, ragadtam tőle. 6 hétig bírtam, utána kizárólag tápszert adtam neki. Sokkal nyugodtabb lettem utána. Persze tudom "szaranya" vagyok, de inkább tápszert adok neki és nyugodt vagyok, mint szoptatok és minden bajom van.
2018. júl. 9. 20:32
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Huuu kedves kérdező, en ugyan meg csak 27 hetes terhes vagyok,de en ezt nem fogom csinalni. Eldöntöttem mar most, ha nincs tej jon a táp,en nem fogok ezen stresszelni meg beleőrülni h szar vagyok...tuti nem... Tudod még meg sem szültem es mar minden anyuka aki szoptatott ezt hajtja az igazi ősanyák,en meg nagy ívben sz...k ra. Mindenki ugy csinálja ahogy neki jo.... kitartást kívánok!
2018. júl. 9. 20:36
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Na, nekem -1 védőnővel könnyebb dolgom volt. (Ausztriában nincs védőnő), csak a saját démonaimmal kellett megküzdeni. Ami nekünk nagyon sokat segített (a tápszeren kívül) az a Suttogó titkai. Sokan lehúzzák, nem is minden családnak válik be, és egyébként is elmegyek a sunyiba, hogy még olvasgass is, nekünk viszont egy mentőöv volt, hogy sikerüljön rendszert vinni a mindennapokba. Kialakítottuk a napirendünket, megvolt az alvás idő, olyan alvás idő is van (elvileg), amikor mind a két gyerkőc alszik. Képzeld csak el ezt a mennyei állapotot. Nem tartozik szorosan a témához, de ha ilyen rosszul érzed magad, gondolom nálad is szalad a háztartás. Én most olvasom, illetve elkezdtem alkalmazni Marie Kondo: Rend a lelke mindennek című könyvét. Ezek fent vannak a neten, gyorsan hozzájuk jutsz. Még az elején járok a rendrakásnak, de máris jobb egy kicsit. Próbáld meg elfogadni, hogy ez most egy ilyen időszak, el fog múlni. Élvezd a babaillatot, hordozd sokat a kicsit, a kétévessel legyél friss levegőn, amennyit csak lehet. Én két órákat játszótereztetem a gyerekeket. Egyébként nézz őszintén magadba: akarod szoptatni a babádat? Tényleg?
2018. júl. 10. 07:41
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
en 3 hetig szoptattam aztan tapra tertunk at. utaltam a szoptatast es amikor tapszeres lett a gyerek jobban is aludt es nyugodtabb is volt. meg en is.
2018. júl. 10. 08:08
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

Az első gyermekemnél gyűlöltem szoptatni, már sírtam, mikor felkelt és belegondoltam, hogy etetni kell. Biztos azért volt ez, mert fájt, kevés volt a tejem, a gyermekem sem érzett rá úgy igazán a technikájára, nyűg volt az egész. Tápszeres pótlás is kellett, de azért én próbálkoztam, bármennyire is teher volt nekem ez az egész. 11 hetesen egy reggel viszont elfordította a fejét, és nem kérte többet a cicit. Én még hónapokig fejtem neki, de nagyon minimális jött le, végül mikor teljesen elapadt, és csak tápszeres lett, megnyugodtunk, ő is én is.

Most a kislányomat igény szerint szoptatom, igaz most sem érzem azt a rózsaszín ködöt, amiről beszélnek, de legalább nem utálom a szoptatást. Teljesen semleges, kb. mintha cumisüvegből etetném, csupán csak táplálás.

2018. júl. 10. 11:16
 10/10 anonim ***** válasza:
82%
Én 2,5 hónapig szoptattam. Könnyebb így mindenkinek. Nekem lelkileg megterhelő volt, mert a páromon kívül mindenki azt sugallta nekem, hogy ha nem szoptatok rossz anya leszek. Főleg a védőnő. 2,5 hónapig szopott, utána még 2 hónapig lefejt tejet adtam neki. A lefejt tejért is kaptam hideget meleget a védőnőtől. A párom nagyon begurult rá ezért és igaza is volt. Szerintem ha ennyire rosszul érzed magad ez miatt ne szoptass. Lehet le leszek pontozva, de szerintem nem fog segíteni a LLL, mert érzem az írásodból, hogy nem szeretnél és teljesen megértelek Téged. Én is elég sokat fogytam, kezdősúlyomtól még 3 kg-t, nem szeretem így magam. Nem te vagy az első és nem az utolsó, aki nem leli örömét benne. Nem kell hallgatni a védőnőre, elég baj hogy ennyi kritika van benne. Nem mindenki egyforma , nem mindenki olyan, ha előveszi a mellét jönnek a rózsaszín szívek.
2018. júl. 10. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!