Tegnap voltunk 7 hetesek és már 5 és fél kilósak vagyunk. 3860-nal született. A problémám az, hogy a szoptatás nálunk néha egy óráig is eltart, de min. 40 perc, amit már nem nagyon bír a cicm:-(A mellbimbóm néha annyira fáj, hogy ordítani tudnék. 20 perc a jobb ill. 20 perc a bal mellen. Próbáltam már lecsökkenteni az időt, de nem ment, csak keserves sírás lett belőle. Próbáltam már azt is, hogy csak egy mellből adok neki, de az sem jött össze, mert a jobb cicimből mindig nagyon kevés tejcsi jön. Más is van így? Mit csináljak, hogy kevesebb idő alatt szopizzon. Egyébként nem szokott cumizni a babám. Nem szereti, állandóan kiköpi. Lehet, hogy emiatt szopizik annyit?
2010. jún. 17. 21:19
1/8 anonim válasza:
Sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni, nem túl jól szopizik a picid. Bimbóvédőt használj, az nekem segített. Egyébként ugyanez volt a gondom, hogy egy órát szoptattam, aztán mire a végére ért a gyerek, kezdtem elölről mert éhes lett. Főleg hogy alig szívott vmit, aztán szépen átálltunk tápszerre, mert megunta a fiam hogy sokat melózik és alig eszik. Kitartás!
2010. jún. 17. 21:51
2/8 anonim válasza:
Szia!
Én az elejétől az 5.-6. hónapig 40'-50'-et szopiztattam!
Majd lecsökkent 30'-re, és 11 hónapos korától 10' alatt kiürítette mind a 2 cicit!
Sok-sok türelem!!
2010. jún. 17. 22:23
3/8 anonim válasza:
Nálunk is minimum 20-20 perc volt a szopi akkoriban, és csak azért nem több, mert én sem bírtam tovabb cicivel, karral, derékkal stb. Ami nekem segített fájó mellbimbóra Purelan 100 krém: nem kell lemosni szoptatás elött, söt állitólag szájpenész ellen is jó. Nálam a bimbóvédö nem vált be: éppenúgy fájt azzal is :-(
Sok szerencsét!!!!!
2010. jún. 17. 22:28
4/8 anonim válasza:
7 hetesen 1/2-1 óra volt egy szopi egy mellből,
4 hónaposan már csak 10-10 perc két mellből.
2010. jún. 17. 22:51
5/8 anonim válasza:
Azt tudjátok, hogy az első 5 percben megeszik a 90 százalékot? A többi idő a maradék 10 százalékra megy... az én kéthónaposom, max15 percig szopizik, és elég neki. Van, ogy egy óra múlva kér újra, van, hogy 4óra múlva. Attól is függ, mit ettem, mennyire tápláló a tejem. Ne hagyjátok szopizni 20 percnél tovább, ha elfogadja a cumit,adjatok neki azt. Mi nem használunk azt sem, mert én az igény szerinti szopizást részesítem előnyben és ez végett nem igényli a cumit. Rengeteg szabadidőm van és nagyon kiegyensúlyozott a baba. Szívesen segítek bárkinek, akinek gondja van szopizás téren ezügyben:)
2010. jún. 18. 00:25
6/8 anonim válasza:
Kedves utolso!
Ha tenyleg segiteni akarsz a szoptatasban,ne tanacsold hogy legyen cumija.
Mert akkor az mar nem igeny szerinti szoptatas.7 hetesen meg termeszetes hogy ennyi ideig szopizik.Tulajdonkeppen nem kellene fajnia a szoptatasnak meg ebben az esetben sem.
Jol van mellre teve a babad?Nem probaltal ki mas poziciot a szopihoz?
Esetleg ha cumisuvegbol is szokott inni a babad lehet cumizavaros es a cicibol nem megy ugy neki a szopi.
2010. jún. 19. 16:29
7/8 xStefix válasza:
Hát az én 28 hónapos lányom még most is 15-20 perceket szopik reggel és este. És ennek már 90%-a "csak" a komfortszopás. :)
Én sose tapasztaltam ilyen drámai időcsökkenést. Az elején nálunk is egész napos szopitúrák voltak, szinte egybeértek. Egyszer egyhuzamban 2,5 órát szoptattam, közben kiolvastam egy kisregényt. :) Később nálunk is szépen lecsökkent, de aztán nagyon sokáig megragadtunk a félórás szopiknál. Pedig már jó régóta mi is használunk cumit, de még így is.
A cumit egyébként én se ajánlanám (mondjuk fél éves korig), mert ha sokat kapja a baba, visszavetheti a termelést és rövidítheti a szoptatás teljes idejét.
2010. jún. 19. 21:38
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Megpróbálok más pozícióban szopiztatni, hátha úgy jobb lesz egy kicsivel. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!