Jogosan akadok ki arra hogy a 10 hónapos éjszaka 1.5
óránként kel és csak cicin alszik vissza?
Mindent leírtak előttem. Ez teljesen normális, ilyen időszak. A lányom 11 hónaposan átlag félóránként kelt. Szar volt, de túléltük, 3 éves, most már max. egyszer kel inni :D türelem,ilyenkor ennyit tehetsz. Meg hogy elfogadod, nem rugózol rajta, az sokat segít a közérzeteden.
2018. júl. 4. 08:17
2018. júl. 4. 08:29
Nem. Kisbaba. A kisbabák ilyenek.
Kilenc hósom van. Amikor ébred, akkor van felvéve, amikor igényli, mellettem alszik.
Fárasztó, kiakasztó, nem elég az alvás, de ezt vállaltuk. Ne vezesd már le a feszültséged egy ártatlan kisbabán! Aludj akkor, amikor ő alszik!
2018. júl. 4. 08:43
Én 3 órát sem alszok egyhuzamban,11 és fél hónapos a lányom.Óránként ébred,cici kell neki.Igen marhára fáradt vagyok,főleg,hogy van mellette még 3 gyerek plusz 1 a pocakban.Mielőtt jönnének a szitkozódó kommentek,hogy minek vállalok ennyi gyerek,ne nyafogjak,nagy családot szeretnénk.Ezt csak azért írtam le hogy a kérdező lássa,hogy 4 gyerekkel terhesen is élek,amíg igényli a lányom szoptatok,és nem választom el azért hogy aludni tudjak.Szóval nem jogos a kiakadásod,egy 10 hónapos még pici.Ha esetleg egy 2 és fél évesről lenne szó már meg tudnálak érteni.
2018. júl. 4. 09:33
14-es a szememben te egy hős vagy! Én értem minek vállalsz! Hajrá kérdező, tuleled te is!
2018. júl. 4. 12:17
Én is terhesen szoptatom a “nagyot”, aki 7 hónapos, épp elkezdett mászni és óránként ébred éjjel (eddig végigaludta az éjszakákat). Én szerettem volna kis korkülönbséget, én szeretnék nagy családot (min. 4 gyerek), szóval nem nyafogok, akármennyire is fáradt vagyok. És sosem vagyok mérges a gyerekemre, mmert felkel, hiszen ő szenved jobban.
2018. júl. 4. 12:22
17/33 A kérdező kommentje:
A folyamatos 3-4 órát úgy értettem hogy hónapok óta annyi, egyben nagyon ritka. Az éjszakát csak egyszer aludta át, születésétől rossz alvó és hasfájós is volt, most többet alszik mint újszülöttként. A foga most nem jön, már van neki 6. Napközben sokat játszik "jön-megy" együtt is játszunk, van neki miben elfáradni, mégsem alszik ettől jobban.
Nézd.. Biztos ha támogatást, segítséget kérsz és leirod pontosan mi a baj, nem ilyen választ kapsz. Te konkrétan azt kérdezted, h jogosan akadsz ki? Hát nem, de azért alairom, ha összesen napi 3 órát alszol hónapok óta, akkor biztos fáradt lehetsz. :( nincs segítséged? Ferjed/mama/ akárki, h kicsit feltoltodj esetleg egy délután kipihenhesd magad?
2018. júl. 4. 20:48
19/33 A kérdező kommentje:
A férjem nem partner semmilyen változtatási kísérletben mert hogy az sírással jár és azzal tönkreteszem a gyerek lelkét. Ha 2-3 órára rá hagyom hogy kicsit kiszellőztessem a fejem, pl az alvás addig húzódik míg haza nem jövök mert nem alszik el senkivel csak velem. Más nincs a közelben. És igen, sajnos minden nyekkre mellre tettem egy fantasztikus tanács hatására, ezért tartok most itt. :-(((
Minden "csoda" három napig tart. Nekem nagyon gyakran változik a rendszer a gyereknel, biztos nálatok is változik majd.
Hogy álltok a hozzataplalassal? Este mit eszik és mikor, mikor fürdetitek, szobájában csend van/sotet? Mikor alszik előtte, ha csak cicin alszik, volt-e korábban próbálkozás más altatasi módszerre. (én pl simán simogatva is el tudom altatni ejjel) Hol alszik nappal/éjjel és kivel, mennyit alszik nappal? Mikor alszik nappal utoljára. Kávézol-e? Na.. Kb ezeken érdemes és lehetséges elgondolkozni az alvasaval kapcsolatban. Az gonosz dolog a parodtol, hogy nem igazán segíti a dolgod ezzel. Mert az a gyerek lelkivilaganak jó, ha az anyja hulla fáradt, ideges..??! Nem, sztem a boldog baba, a boldog anyuka függvénye. Érdekes hogy a párodat jobban érdekli az, hogy a gyerek lelkivilaganak ne artson a sírás. Az enyém (bár tok jó apa) nem olvas ilyeneknek utána és fogalma sincs, hogy a sírásnak, a sírni hagyasnak milyen következményei vannak.. Max ha sír, megnyugtatja és az esti fürdetés, altatás is apaprogram nálunk, mert én akkor főzök.
2018. júl. 4. 23:19
Kapcsolódó kérdések: