Ebben a nagy melegben többször teszitek mellre a kisbabátokat, vagy vizet adtok neki két etetés között?
Nem lesz a víztől semmi baja, csak tele lesz vele a kis gyomra, kevesebbet fog szopni, kevésbé gyarapszik, kevesebb lesz a tejed.
Én sem adok neki vizet, ebben a hőségben másfél két óránkét is szopik a gyerekem.
Különben meg mindenki belátása szerint, valaki már 3 hónaposan hozzátáplál.
Én a hat hónapig csak szoptatásnál tettem le a voksom, valaki meg a teánál és víznél.A saját anyám halálra szekál a "miért nem adsz neki egy kis teát?" műsorral.
kedves utolsó !
a víztől te jóllaksz ?
Annak, aki nem tudja / nem hiszi el, hogy a víz nemhogy nem jó, de esetenként káros is lehet a babának az első 6 hónapban, ajánlom figyelmébe a www.lll.hu vagy a szoptatasportal.hu oldalakat. Itt utána lehet olvasni, hogy mik az ellenérvek. (Tévhitek, Itatás, Tápszerezés témakörökben)
Az, hogy az itatás miatt esetleg visszaesik a tejtermelés, csak egy kisebb és orvosolható probléma. A nagyobb gond az, hogy az anyatejen kívül bármilyen más folyadékkal/tápszerrel történő már egyszeri itatás is mérhetően megváltoztatja a baba bélflóráját. Ennek általában nem azonnali és nem drámai hatásai vannak, ezért sok anyuka nem is foglalkozik vele. Hosszabb távon viszont mutatkoznak bizonyos összefüggések a korai itatás/etetés/hozzátáplálás és egyes későbbi betegségek előfordulása között.
Az, aki azt javasolja, hogy ne itassunk, nem szűklátókörű, mindössze szeretné csökkenteni az esetleges kockázatokat. Én magam sem itattam a lányomat nyáron sem, hanem gyakrabban szoptattam, ahogy igényelte. "Érdekes módon" pont ebben a 3 hónapban hízta a legtöbbet. :)
Köszönöm Mindenkinek a válaszát, hozzászólását. Bevallom én is inkább amellett vagyok, hogy inkább többször teszem mellre.
Boldog babázást:-)
21.53-asnak zenem, nem lakom jól, de telíti a gyomrom...
Nem vitázom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!