Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Amíg szoptatok majd addig nem...

Amíg szoptatok majd addig nem tudunk sehova menni?

Figyelt kérdés

Hogy indultatok el bárhova is a babatokkal, aki meg szopizott?

És mikor mozdultatok ki otthonról először a babával?

2018. ápr. 18. 20:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10 szerintem avatatlan szemnek fel sem tűnik, hogy a hordozókendődben, vagy a pólód alatt szoptatod a kicsit. ; ) én személy szerint "vegyes" táplálással oldottam meg mind a két gyereknél. Úgy éreztem, hogy nem volt elég nekik az anyatej, kaptak tápszeres pótlást. Amikor otthon voltunk, szopiztak, ha elmentünk, kaptak tápszert. Nekem sokkal egyszerűbbnek tűnt összerázni a vizet meg a port, és cumisüvegből odaadni, mint folyton "búvóhelyet" keresni. De ezen kár előre kattogni. Vannak baba-mama párosok, akiknél szuperul működik a kizárólagos szoptatás, és vannak, akiknél kevésbé. Nem tudhatod előre, nálatok hogy lesz. Téli babánál meg tudtam csinálni, hogy lefejtem anyatejet, és azt vittem magammal cumisüvegben. Nyáron ezzel vigyázni kell, mert könnyen megromolhat az anyatej. De vannak babák, akik egyáltalán nem fogadják el a cumisüveget. Majd szépen összeszoktok a babával, és ki fognak alakulni a szokásaitok. Most élvezd a babavárást.
2018. ápr. 19. 12:16
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az lemaradt, hogy mind a két babával kb.1 hetesen mentem először sétálni. Amikor még mi voltunk pici babák, akkor azt tanácsolták az anyukáknak, hogy az első 6 hétben ne vigyék ki a babát. Ha "régivágású" a védőnőd vagy a gyermekorvosod, valószínűleg ők is ezt fogják tanácsolni. Èdesanyád is ezt fogja javasolni. :) de majd Te érzed, hogy szeretnéd csinálni. Előbb-utóbb azt fogod érezni, hogy márpedig Te most kimèsz a gyerekkel, ha fene fenét eszik is, mert bedilizel otthon. Ez megint csak egyedi, melyik anyukánál mikor jön el ez a pont.
2018. ápr. 19. 12:36
 13/14 anonim ***** válasza:

11:

Én otthon adtam a pótlást, és menet közben csak szopizott. :) Pont fordítva volt kényelmes.

Búvóhelyet se kell keresni, szerintem. :) Mikor olyan helyet ejtettünk útba, akkor beugrottunk etetni. Egyszerűbb, mint éhes, ordító gyerekkel pelenkázót keresni. :) Ha eltelt annyi idő, amikor tudtuk, hogy lassan nyűgös lesz, akkor tettünk egy kitérőt. Szerencsére már sok helyen gondolnak a babákra, lépten-nyomon van egy pláza is. Később is jó ezeket megjegyezni, mikor az éppen szobatiszta picivel mentek valahova. :)

2018. ápr. 19. 13:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Miért ne tudnál? Nem is értem a kérdést. Én azokat az anyukákat csodálom, akik a tápszeres babájukkal mozdulnak ki, és előre kiszámolják, mennyi port, vizet kell vinniük, a macera a melegítéssel, összekeveréssel, mi legyen a maradékkal, esetleg ha újra kell keverni, hogyan mossa el az üveget, stb.

A szoptatásnál nincs egyszerűbb módja a baba etetésének: BÁRMIKOR elővehető, ha a kicsi megéhezik, nem kell matatni vele/kevergetni/rázogatni, fogod, leülsz, neki adod, elteszed, mész tovább.

3 hetesen már mentem az első gyerekemmel boltba, ide-oda. Most a negyedik augusztus közepén fog születni, úgyhogy ővele már két hetesen mennem kell majd oviba/suliba, a nagyokat hozni/vinni.

2018. máj. 8. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!