Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy a nagy meleg...

Lehet, hogy a nagy meleg miatt nem eszik?

Figyelt kérdés
Három hónapos kisfiam egy pár napja nagyon rosszul eszik.Napi hétszer eszik 110-125 mili között. De most alkalmanként van, hogy csak 50,60,80 mili fogy el.Amúgy a hangulata jó, minden pelusában van pisi (etetések előtt cserélek) néha a meztelenkedések alatt még "baleset"is előfordul.Most vízzel is megkínáltam, hogy nehogy kiszáradjon ebben a melegben.Folyton figyelem a kutacsát, mert azt halottam, hogy ha beesett a kutacsa akkor ki van száradva.Szóval nagyon nem tudom, hogy ez így normális e.Hátha van valakinek valami ötlete mi lehet az oka, hogy így eszik a kicsikém.(anyatejes cicizünk és cumis üvegezünk is, de a mellemből sajnos csak annyit szív ki ami a fejlődéshez kevés de az éhenhaláshoz sok.Ezért fejek neki pluszban)És három napja nem hízik egy dekát sem a tegnapi méréshez képest fogyott 3 grammot.
2010. jún. 11. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
igen, a meleg miatt. Ilyenkor a felnőtt ember is kevesebbet eszik, nyűgösebb. Az én kislányom pont fordítva van, Ő nyűgi, viszont enni eszik rendesen. Folyadékot pedig jól teszed, hogy adsz Neki, napközben többször meg kell kínálni, 1-2korty is elég alkalmanként, mert nagyon izzadnak, pótolni kell. Mindent jól csinálsz, nincs gond :) Jó babázást!
2010. jún. 11. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Én akkor vettem észre,hogy kevesebbet eszik a 4 hós kisfiam amikor elkezdtem adni neki egy kis vizet. Összefüggés lehet a kettő közt. Amúgy mennyi vizet iszik?
2010. jún. 12. 07:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a helyet. Az, hogy fogyott volna ne aggasszon, hisz lehet, hogy épp kaki volt bent vagy a kaja a gyomrában. És három naponta felesleges mérni. Mondom én, aki szintén naponta mérem 1-2 evés előtt és után. Egyébként 3 grammot hogy mérsz? A mi mérlegünk digitális, de azon is csak 10 gramm a minimum mérhető egység. És nem izeg-mozog folyton? Én ezért nem tudom már mérni. Lelág néha a lába, keze, ez is okozhat eltérést a mért értékek közt. Elhiszem, hogy aggódsz én is ugyanilyen para vagyok és az én fiam is pont 3 hónapos. :)
2010. jún. 12. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:

*lelóg*

Egyébként tegnap óta én is adok neki egy kis kömémyes teát, ő olyan 10-20 ml-t iszik meg belőle, ha épp kér. De nem mindig kell neki, nincs oda a cumisüvegért.

2010. jún. 12. 09:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam :)

Ma már volt hogy elértük a normál adagját, de azért ez még nem az igazi.Napi 700-780-at evett most meg alig jön össze az 550-600.azt is iszonyú lassan eszi.Mondjuk evések között kínálom vízzel és abból is iszik, bár egy kicsit fintorgott rá.Abból eddig úgy kb.30-at ivott. Van Mecsek bébi teám de nagyon nem szereti.Más innivalót meg még nem adhatok neki.Gondoltam kipróbálom a Hipp teát ha elértük a négy hónapot, hátha abból jobban bejön neki valamelyik.

Láttam, hogy hülyeséget írtam súly ügyben.bocsi.Nem ezt akartam írni, hanem azt, hogy 4450 volt és most 4430.Máshogy akartam fogalmazni és elfelejtettem kijavítani amit írtam, mert közben volt egy pelus cserénk:) Egyébként az én kicsim is össze vissza kalimpál mérés közben, nem győzök bohóckodni neki, hogy legalább arra a fél percre nyugton maradjon amíg megmérem. Kis sajtkukac:D

2010. jún. 12. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!